2-Пиролидон

  • 2-Pyrrolidone

    2-Пиролидон

    2-Пиролидон е безбоен до жолтеникава, чиста течност (над 25), тој е растворлив во вода или органски растворувачи со карактер на хемиска стабилност и не-корозивност. точка на топење на 24,6 ℃, точка на вриење на 245, точка на трепкање на 129,4 ℃. Клучни технички параметри: Изглед @ 25 ℃ Чиста до безбојна течност Чистота 99,0% мин. Влага 0,1% макс. Гама Бутиролактон 0,1% макс. 1,4-Бутанедиол 0,1% макс. Боја (APHA) 25 макс. Апликација ...