Акрилни полимери

 • Acrylates Copolymer

  Акрилат кополимер

  Акрилирана кополимерна бела течност со карактеристичен мирис, тоа е одличен полимер за формирање филм кој носи отпорност на вода на козметичките производи. Клучни технички параметри Физички изглед @25 ℃ Млечен, бела течност Мирис @25 ℃ Карактеристична pH вредност 4,0 ~ 7,0 Цврста содржина 28,0 ~ 32,0% Вискозитет, Муцилажа 6,000 ~ 10,000 mPс Вискозитет на сол, Муцилажа 400 ~ 1,200 mPas Заматеност, Муцилажа 0 ~ 50 Апликации: 1) Тоа е најдобриот производ за замена на производот од серијата Карбомер за користење ...
 • Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

  Акрилати/C10-30 Алкил Акрилат кросполимер

  Акрилати/C10-30 Алкил Акрилат Кросполимер е лесно вкрстено поврзување, брза дисперзија, модификатор на реологија со подмачкана кожа и висока толеранција на сол за креми и лосиони, може да се користи во водени и хидро-алкохолни гелови за стилизирање, гелови за дезинфекција на раце, кожа и гелови за нега на сонце. Може да се користи и во сите видови емулзии за лична нега, вклучувајќи креми, лосиони, спрејови и козметика во боја. Клучни технички параметри Физички изглед @25 ℃ Млечна, бела течност Мирис @25 ℃ Карактеристична pH вредност ...
 • Carbomer 940

  Карбомер 940

  Карбомер 940 е полиакрилатен полимер со вкрстена врска. Тоа е исклучително ефикасен модификатор на реологија способен да обезбеди висок вискозитет и формира газирана чиста вода или хидроалкохолни гелови и креми. Карактеристиките на краткиот проток на карбомер 940 (не-капе) се идеални за апликации како што се про clearирни гелови, хидроалкохолни гелови, креми. Клучни технички параметри: Изглед бел прав, меки мирис Малку оцетна вискозност 0,2% неутрализирано решение 20,000 ~ 35,000 0,5% неутрализирано решение 4 ...
 • Carbomer 941

  Карбомер 941

  Карбомбер 941 дава трајни емулзии и суспензии при низок вискозитет, дури и со јонски системи. Гелите произведени со овој полимер имаат одлична јасност. Тоа е поефикасно од Carbomer 934 и Carbomer 940 при ниски и умерени концентрации. Предложените апликации вклучуваат про clearирни гелови, хидро-алкохолни гелови и лосиони. Клучни технички параметри: Изглед бел прав, меки мирис Малку оцетна вискозност 0,05% неутрализирано решение 700 ~ 3,000 0,2% неутрализирано решение 2,000 ~ 7,00 ...
 • Carbomer 980

  Карбомер 980

  Полимерот Карбомер 980 е полиакрилат со вкрстено поврзување и нуди својства на изведба слични на индустрискиот стандард Карбомер 940, понекогаш преферирани бидејќи е полимеризиран во косолвентен систем. Технички параметри: Изглед бел прав, меки мирис Малку оцетна вискозност 0,2% Неутрализирано решение 13,000-30,000 0,5% Неутрализирано решение 40,000 ~ 60,000 Содржина на вода 2,0% макс. Солидна содржина 98,0% мин. Тешки метали 10 ppm макс. Растворувачи за остатоци 0,5% макс. Примени ...