Аскорбил тетраизопалмитат

  • Ascorbyl Tetraisopalmitate

    Аскорбил тетраизопалмитат

    Аскорбил тетраизопалмитат, исто така наречен тетрахексилдеци аскорбат, тоа е молекула добиена од витамин Ц и изопалмитинска киселина. Ефектите на производот се слични на оние на витамин Ц, што е најважно е во состојба да дејствува како антиоксиданс. Аскорбил тетраизопалмитат го намалува производството на оксидирачки агенси, кои придонесуваат за оштетување на клетките по изложување на УВ или хемиски опасности. Производот може да заштити од оштетување на ДНК и затемнување на кожата предизвикано од УВ изложеност. И, кожата визуелна привлечност ...