Карбомер 940

  • Carbomer 940

    Карбомер 940

    Карбомер 940 е вкрстено полиакрилен полимер. Тој е исклучително ефикасен модификатор на реологија, способен да обезбеди висок вискозитет и формира газирана чиста вода или хидроалкохолни гелови и креми. Полимерниот карбомер 940 својства на краток проток (не капе) се идеални за апликации како што се чисти гелови, хидроалкохолни гелови, креми. Клучни технички параметри: Изглед Бела прашок, мек мирис малку оцетна вискозност 0,2% неутрализиран раствор 20 000 ~ 35 000 0,5% неутрализиран раствор 4 ...