Карбомер 980

  • Carbomer 980

    Карбомер 980

    Полимерот Карбомер 980 е полиакрилат со вкрстено поврзување и нуди својства на изведба слични на индустрискиот стандард Карбомер 940, понекогаш преферирани бидејќи е полимеризиран во косолвентен систем. Технички параметри: Изглед бел прав, меки мирис Малку оцетна вискозност 0,2% Неутрализирано решение 13,000-30,000 0,5% Неутрализирано решение 40,000 ~ 60,000 Содржина на вода 2,0% макс. Солидна содржина 98,0% мин. Тешки метали 10 ppm макс. Растворувачи за остатоци 0,5% макс. Примени ...