Коензим Q10

  • Coenzyme Q10

    Коензим Q10

    Коензим Q10 е вклучен како компонента на митохондриите во производството на енергија на клетките. Исто така, има антиоксидативно дејство, толку широко користено во физиологијата, аптеката, козметиката и заштитата на здравјето. Тој е жолт или светло жолт кристален прав, без мирис, без вкус, лесно растворлив во хлороформ, бензен и јаглерод тетрахлорид; растворлив во ацетон, етер, нафта етер; малку растворлив во етанол; нерастворлив во вода или метанол. willе се распаѓа во црвени супстанции на светло, стабилно ...