Кросповидон

  • Crospovidone

    Кросповидон

    Фармацевтски ексципиенс Кросповидон е PVP со вкрстена врска, нерастворлив PVP, тој е хигроскопски, нерастворлив во вода и во сите други вообичаени растворувачи, но брзо отекува во водена растворливост без гел од него. класифицирани како Кросповидон тип А и тип Б според различната големина на честичките. Клучни технички параметри: Производ Кросповидон Тип Кросповидон Тип Б Изглед Бел или жолтеникаво-бел прав или снегулки Идентификации А.Инфрацрвена апсорпција Б.Не се развива сина боја ...