Олиго хијалуронска киселина

  • Oligo Hyaluronic Acid

    Олиго хијалуронска киселина

    Олиго хијалуронската киселина е HA молекуларен фрагмент со релативна молекуларна маса помала од 10.000, кој е развиен и произведен од сопствените ензими на компанијата и уникатната технологија за дигестија на ензими, исто така позната како Хидролизиран натриум хијалуронат. Производот може да навлезе во епидермисот и дермисот. и има биолошки активности како што се длабока хидратација, чистење на слободните радикали, поправка на оштетените клетки, подобрување на активноста на клетките, смирувачка чувствителност, антиинфламаторно и регулирање на имунолошката функција на кожата.