Хидролизиран кератин

  • Hydrolyzed Keratin

    Хидролизиран кератин

    Хидролизиран кератин 100% природен извор (пердуви), одлична растворливост, висока стабилност, без конзерванси. Кератинот се однесува на семејство на влакнести структурни протеини. Кератинот е клучен структурен материјал што го сочинува надворешниот слој на човечката кожа. Исто така е клучна структурна компонента на косата и ноктите. Кератинските мономери се собираат во снопови за да формираат средни нишки, кои се цврсти и нерастворливи и формираат силни неминерализирани ткива што се наоѓаат во влекачи, птици, водоземци и цицачи. На ...