Дипломитат на Којиќ киселина

  • Kojic Acid Dipalmitate

    Дипломитат на Којиќ киселина

    Којиќ киселина Дипалмитат е естер на Којиќ киселина која нуди супериорна стабилност. Самата Којична киселина може да биде подложна на нестабилност со промена на бојата што се јавува со текот на времето, додека Којиќ Дипломалитот ја одржува својата стабилност подолго време. Се користи како состојка за избелување на кожата и за намалување на појавата на старечки дамки. Којиќ киселина Дипалмитат нуди поефикасни ефекти за осветлување на кожата.