Магнезиум аскорбил фосфат

  • Magnesium Ascorbyl Phosphate

    Магнезиум аскорбил фосфат

    Магнезиум аскорбил фосфат е многу стабилен дериват на витамин Ц (L-аскорбинска киселина моно-дихидроген фосфат магнезиум сол) кој не се деградира во формулите што содржат вода. Во производите за нега на кожата, магнезиум аскорбил фосфат се користи за заштита од УВ зраци и поправка, производство на колаген, осветлување и осветлување на кожата, и како антиинфламаторно. Тоа е исто така моќен антиоксиданс. Се смета за одлично не-иритирачко средство за белење на сакин кое ги инхибира клетките на кожата за производство на меланин и светлина ...