Н-етил-2-пиролидон

  • N-Ethyl-2-Pyrrolidone

    Н-етил-2-пиролидон

    Н-етил-2-пиролидон е безбојна до малку жолтеникава течност со слаб мирис на амин, бидејќи апротски и многу поларен органски растворувач е целосно мешав со вода. Технички параметри: Изглед Безбоен до малку жолт течност Чистота 99,5% мин. Вода 0,1% макс. g-бутиролактон 0,1% макс. Амини 0,1% макс. Боја (APHA) 50 макс. Апликации: Се користи како посредник за синтеза на агрохемикалии, фармацевтски производи, текстилни додатоци, пластификатори, растворени полимери ...