Други активни состојки

 • Hydrolyzed Keratin

  Хидролизиран кератин

  Хидролизиран кератин 100% природен извор (пердуви), одлична растворливост, висока стабилност, без конзерванси. Кератинот се однесува на семејство на влакнести структурни протеини. Кератинот е клучен структурен материјал што го сочинува надворешниот слој на човечката кожа. Исто така е клучна структурна компонента на косата и ноктите. Кератинските мономери се собираат во снопови за да формираат средни нишки, кои се цврсти и нерастворливи и формираат силни неминерализирани ткива што се наоѓаат во влекачи, птици, водоземци и цицачи. На ...
 • Gamma Polyglutamic Acid

  Гама полиглутаминска киселина

  Гама Поли-глутаминска киселина (γ-PGA) е природен, мулти-функционален и биоразградлив биополимер. Се произведува преку ферментација од страна на Bacillus subtilis со употреба на глутаминска киселина. PGA се состои од мономери на глутаминска киселина меѓусебно поврзани помеѓу α-амино и γ-карбоксилна група. Тој е растворлив во вода, се јаде и не е отровен од човечки аспект и е еколошки. Има широка примена во областа на медицината, храната, козметиката и третманот на вода. Клучни технички параметри: Изглед Бело ...
 • Sodium Hyaluronate

  Натриум хијалуронат

  Натриум хијалуронат е натриумова сол на хијалуронска киселина, тој е добро познат како природен навлажнувачки фактор, бактериска ферментација од неживотинско потекло, многу ниски нечистотии, без загадување на други непознати нечистотии и процес на производство на патогени микроорганизми. Апликации: Натриум хијалуронат делува како подмачкување и формирање филм, навлажнувачки, спречува оштетување на кожата, задебелување и ја одржува емулзијата стабилна за производи за нега на кожата, како крем, емулзија, суштина, лосион, гел, маска за лице, кармин, сенка за очи ...
 • Fish Collagen Peptide

  Пептид од колаген во риба

  Колагенски пептид од риба е колаген пептид тип I, тој се извлекува од рибната скала Тилапија и кожата на кожата од риба или треска со ензимска хидролиза на ниска температура. Рибино-колагенски пептиди се разноврсен извор на протеини и важен елемент на здрава исхрана. Нивните нутриционистички и физиолошки својства го промовираат здравјето на коските и зглобовите и придонесуваат за убава кожа. Колаген пептид). Суровината ...