Фармацевтски ексципиенси

 • Povidone

  Повидон

  Повидон е хомополимер на 1-винил-2-пиролидон (поливинилпиролидон), слободно растворлив во вода, во етанол (96%), во метанол и други органски растворувачи, многу лесно растворлив во ацетон. Тоа е хигроскопски полимер, испорачан во бел или крем бел прав или снегулки, кои се движат од низок до висок вискозитет и мала до висока молекуларна тежина, кои се карактеризираат со K вредност, со одлична хигроскопистика, формирање на филм, лепило, хемиска стабилност и токсиколошки карактери на безбедност Клучни технички параметри ...
 • Copovidone

  Коповидон

  Коповидон со 60/40 рации на Н-Винилпиролидон до Винил Ацетат, растворлив во повеќето органски растворувачи. Кој постои во прав, Коповидон формира тврди, отстранливи од вода и сјајни филмови, има одлична компатибилност со многу пластификатори и модификатори. Добра растворливост во вода, алкохол и други органски растворувачи. Клучни технички параметри: Изглед Бел или жолтеникаво-бел прав или снегулки, хигроскопски Вискозитет (Експрес како К вредност) 25,20 ~ 30,24 Растворливост Слободно растворлив во вода, во алкохол и ...
 • Crospovidone

  Кросповидон

  Кросповидон е вкрстено поврзан PVP, нерастворлив PVP, тој е хигроскопски, нерастворлив во вода и сите други вообичаени растворувачи, но брзо отекува во водено растворување без никакви гелови. класифицирани како Кросповидон Тип А и Тип Б според различната големина на честички. Клучни технички параметри: Производ Кросповидон Тип А Кросповидон Тип Б Изглед Бел или жолтеникаво-бел прав или снегулки Идентификации А. Инфрацрвена апсорпција Б. Не се развива сина боја. Суспензијата на CA е за ...
 • Lactose Monohydrate

  Лактоза монохидрат

  Лактоза монохидрат е бел, невкусен, кристален прашок. Има добра компресибилност и мешавина поради фината честичка и високата специфична површина. Овој производ е во согласност со барањата на USP / EP / BP / JP и CP стандардот, кој нашироко се применува на влажна гранулација, може да ги задоволи различните потреби поради различната дистрибуција на големината на честичките (40Mesh, 60Mesh, 80Mesh, 100Mesh, 120Mesh, 200Mesh, 300Mesh).
 • Sieved Lactose

  Сито лактоза

  Тоа е бел, невкусен, кристален прав со добра флуидност. Грубата честичка Лактоза произведена преку процес на кристализација може да се подели на многу спецификации со дистрибуција со тесна големина по просејување (40Mesh, 60Mesh, 80Mesh, 100Mesh, 120Mesh). Сито лактоза се состои од единечен кристал и малку колачи на кристали. Производите со различна спецификација може да се користат за разни оказии. Влажната гранулација не е процес на реквизит за полнење на капсула поради добрата мешавина, грип ...
 • Spray-Drying Lactose

  Лактоза за сушење со прскање

  Лактозата со сушење со прскање е бел, невкусен прашок со одлична флуидност. Има одлична флуидност, мешавина на униформност и добра компресибилност поради сферични честички и дистрибуција на тесна големина, погодна е за директна компресија, идеален избор за полнење на капсули и полнење на гранули. Предности на апликацијата: Брза распаѓање како резултат на добра растворливост во вода; Добра цврстина на таблетите поради сушење со прскање; Може да се дистрибуира рамномерно во формулата со ниски дози за состојката на лекот; Th ...
 • Lactose Compounds

  Соединенија на лактоза

  Соединение на лактоза-скроб Спреј-сушење што се состои од 85% лактоза монохидрат и 15% пченкарен скроб. Се развива преку директна компресија и интегрира одлична флуидност, компресибилност и распаѓање. Соединение на лактоза-целулоза Тоа е еден вид соединение за сушење со прскање кое се состои од 75% алфа лактоза монохидрат и 25% целулоза во прав. Производството има одлична флуидност и е специјално дизајнирано за директна компресија. Технологијата на таблетирање станува едноставна и економична поради ... .