Мешани соли на поли (метилвинилетер/малеинска киселина)

  • Poly(Methylvinylether/Maleic Acid)Mixed Salts

    Мешани соли на поли (метилвинилетер/малеинска киселина)

    Кополимерот доставен во форма на прав, полека е растворлив во вода, што резултира со раствори во боја на килибар со висок вискозитет и лепливост. Се користи како биолеплив во лепила за протези, и како мукоадхезив за доставување лекови до мукозните мембрани. И мостовите на калциумовата сол ги подобруваат кохезивните својства. Тоа е одлична влажна адхезивна сила, долготрајно држење, муколепливо што овозможува испорака до мукозните мембрани. Клучни технички параметри: Изглед од бела до бело прашкаста вода Вода ...