Поликватерниум-1

  • Polyquaternium-1

    Поликватерниум-1

    Поликватерниум-1, исто така именуван како Полидрониум хлорид, PQ-1, е конзерванс од типот на детергент добиен од БАК. Формулиран е во средината на 1980-тите од страна на Алкон како конзерванс за решенија за складирање контактни леќи. Денес, тој се повеќе се користи како презерватив кај офталмолошки капки за глауком, раствори на вештачки солзи и врвни козметички формации. Клучни технички параметри: (1) 95 ~ 100% Прашок: Изглед Килибар до темно кафеав цврст мирис без стимулација Растворливост во вода Целосно растворлив ...