Поликватерниум-11 50%

  • Polyquaternium-11 50%

    Поликватерниум-11 50%

    Поликватерниум-11 е кватернизиран кополимер на винилпиролидон и диметил аминоетилметакрилат,
    дејствува како средство за фиксирање, формирање филм и кондиционирање. Обезбедува одлична подмачкување на влажна коса и леснотија на чешлање и разлетување на сува коса. Формира јасни, не-лепливи, континуирани филмови и помага да се изгради тело до коса, додека остава податлив. Го подобрува чувството на кожата, обезбедува мазност при нанесување и уредување на кожата. Поликватерниум-11 е предложен за употреба во муси, гелови, спрејови за стајлинг, нови стилови, лосиони за кондиционирање, нега на тело, козметика во боја и апликации за нега на лице.