Поликватерниум-22

 • Polyquaternium-22

  Поликватерниум-22

  Поликватерниум-22 е кополимер на диметилдијал амониум хлорид и акрилна киселина.
  Поликватерниум-22 е многу наполнет катјонски ко-полимер кој е способен да демонстрира и анјонски и катјонски карактеристики. Овој ко-полимер покажува одлична pH стабилност и е идеален за употреба како полимери за климатизација во производи за нега на коса и кожа. На кополимерите им се препорачува да ги подобруваат влажните и сувите својства на производите за нега на коса и го подобруваат чувството во производите за нега на кожа.

  Поликватерниум-22 придонесува за лизгање, подмачкување и богатство. Ја подобрува влажната подвижност во формулациите за шампон и исто така ја подобрува целокупната податливост на косата. Дава мазна, кадифена чувство на кожата и обезбедува одлична навлажнување. Покажува одлично чувство на кожа после бања и ја намалува затегнатоста по сушењето. Производите од пена за бања добиваат побогата пена со подобрена стабилност.
  Поликватерниум-22 се користи во шампони, балсами, белила, бои за коса, трајни бранови, производи за стилизирање, навлажнувачки креми, лосиони, производи за бања, производи за бричење и сапуни.