Поликватерниуми

 • Polyquaternium-1

  Поликватерниум-1

  Поликватерниум-1 е многу безбеден конзерванс, кој покажува многу ниска акутна токсичност кај стаорци. Поликватерниум-1 е малку токсичен орално (LD50> 4,47 ml/l кај 40% активен кај стаорци). Поликватерниум-1 не ја иритира кожата на 40%. Производот не е сензибилизатор на кожата и не е мутаген.

 • Polyquaternium-6

  Поликватерниум-6

  Поликватерниум-6 е полимер од диметил дијалил амониум хлорид. Поликватерниум-6 е лесно да се раствори во вода и не е лесно да се согори , со силен коагулиран сон и добра стабилност на растворот на вода. Поликватерниум-6 е стабилен во широк pH опсег. Има добра анти-хлорна способност и висока густина на полнење. Оваа карактеристика го прави Polyquaternium-6 да стане идеален производ во производите за нега на коса и производи за нега на кожа. Во формулацијата за лична нега, Поликватерниум-6 делува како анти-статички агенс, филм за фиксација и фиксатор за коса.

 • Polyquaternium-7

  Поликватерниум-7

  Поликватерниум-7 е кватернарно амониумско соединение што се користи како антистатик, средство за фиксирање и фиксатор на коса, во козметика и производи за лична нега, кватарниот атомски атом во Поликватерниум-7 секогаш носи катионско полнење без оглед на pH вредноста на системот. При висока pH вредност , присуството на хидроксилни групи може да ја намали нормално високата растворливост во вода на кватернерни амониумски соединенија. Позитивниот полнеж на кватите ги привлекува кон малку негативно наелектризираните протеини на кожата и косата. Поликватерниум-7 го спречува или инхибира создавањето на статички електрицитет и се суши формираат тенок слој кој се апсорбира на вратилото за коса. Поликватерниум-7, исто така, и помага на косата да го задржи својот стил со тоа што ја инхибира способноста на косата да ја апсорбира влагата.

 • Polyquaternium-10

  Поликватерниум-10

  Поликватерниум-10 е полимерна кватернарна амониумска сол на хидроксиетил целулоза. Тоа е антистатички агент, поранешен филм и фиксатор. Тоа е широко користена состојка во сите производи за нега на коса. Поликватерниум-10 е класифициран како антистатик и агент за формирање филм.

 • Polyquaternium-11

  Поликватерниум-11

  Поликватерниум-11 е кватернизиран кополимер на винилпиролидон и диметил аминоетилметакрилат,
  дејствува како средство за фиксирање, формирање филм и кондиционирање. Обезбедува одлична подмачкување на влажна коса и леснотија на чешлање и разлетување на сува коса. Формира јасни, не-лепливи, континуирани филмови и помага да се изгради тело до коса, додека остава податлив. Го подобрува чувството на кожата, обезбедува мазност при нанесување и уредување на кожата. Поликватерниум-11 е предложен за употреба во муси, гелови, спрејови за стајлинг, нови стилови, лосиони за кондиционирање, нега на тело, козметика во боја и апликации за нега на лице.

 • Polyquaternium-11 50%

  Поликватерниум-11 50%

  Поликватерниум-11 е кватернизиран кополимер на винилпиролидон и диметил аминоетилметакрилат,
  дејствува како средство за фиксирање, формирање филм и кондиционирање. Обезбедува одлична подмачкување на влажна коса и леснотија на чешлање и разлетување на сува коса. Формира јасни, не-лепливи, континуирани филмови и помага да се изгради тело до коса, додека остава податлив. Го подобрува чувството на кожата, обезбедува мазност при нанесување и уредување на кожата. Поликватерниум-11 е предложен за употреба во муси, гелови, спрејови за стајлинг, нови стилови, лосиони за кондиционирање, нега на тело, козметика во боја и апликации за нега на лице.

 • Polyquaternium-22

  Поликватерниум-22

  Поликватерниум-22 е кополимер на диметилдијал амониум хлорид и акрилна киселина.
  Поликватерниум-22 е многу наполнет катјонски ко-полимер кој е способен да демонстрира и анјонски и катјонски карактеристики. Овој ко-полимер покажува одлична pH стабилност и е идеален за употреба како полимери за климатизација во производи за нега на коса и кожа. На кополимерите им се препорачува да ги подобруваат влажните и сувите својства на производите за нега на коса и го подобруваат чувството во производите за нега на кожа.

  Поликватерниум-22 придонесува за лизгање, подмачкување и богатство. Ја подобрува влажната подвижност во формулациите за шампон и исто така ја подобрува целокупната податливост на косата. Дава мазна, кадифена чувство на кожата и обезбедува одлична навлажнување. Покажува одлично чувство на кожа после бања и ја намалува затегнатоста по сушењето. Производите од пена за бања добиваат побогата пена со подобрена стабилност.
  Поликватерниум-22 се користи во шампони, балсами, белила, бои за коса, трајни бранови, производи за стилизирање, навлажнувачки креми, лосиони, производи за бања, производи за бричење и сапуни.

 • Polyquaternium-28

  Поликватерниум-28

  Поликватерниум-28 формира јасни, сјајни филмови кои се флексибилни и не се лепат. Растворлив е во вода, стабилен на хидролиза при ниска или висока pH вредност (3-12) и компатибилен со анјонски сурфактанти, како и нејонски и амфотерични. Нејзината катјонска природа дава суштинско значење за косата и кожата, обезбедувајќи кондиционирање и управување со минимално натрупување. Поликватерниум-28 ја подобрува влажната чешливост на косата и има добри перформанси за задржување на виткање за производи за стилизирање.

 • Polyquaternium-39

  Поликватерниум-39

  Поликватерниум 39 е течен полимер кој е компатибилен со анјонски и амфотерични сурфактанти. Кога се користи во производи за нега на коса, ако придонесува за сјај и меко, свиленкасто чувство. Provideе обезбеди сјај кога косата ќе се исуши и ќе ја намали статичноста. Обезбедува одлична навлажнување и додава подобрена стабилност на побогатата, подебела пена на производи за чистење.

 • Polyquaternium-47

  Поликватерниум-47

  Поликватерниум-47 е воден раствор на амфотеричен терполимер составен од акрилна киселина, метакриламидопропил триметил амониум хлорид и метил акрилат. Компатибилен е со повеќето анјонски и амфотерични сурфактанти. Во производите за нега на коса, нуди кондиционирање, растурање, влажноста ја намалува затегнатоста по сушењето на кожата. Обезбедува одлична навлажнување и подмачкување. Течните производи за чистење добиваат побогата, подебела пена со подобрена стабилност. Содржи натриум бензоат како конзерванс.

 • Polyquaternium-51

  Поликватерниум-51

  Поликватерниум-51 е биокомпатибилен кополимер кој има иста структура како и важната состојка на клеточната мембрана, фосфолипид. Тоа е добар навлажнувач на кожата, остава свиленкасто, мазно чувство на кожата и може да помогне да се намали иритацијата предизвикана од некои не толку убави состојки.