Кополимери PVM/MA

 • Poly(Methylvinylether/Maleic Acid)Mixed Salts

  Мешани соли на поли (метилвинилетер/малеинска киселина)

  Кополимерот доставен во форма на прав, полека е растворлив во вода, што резултира со раствори во боја на килибар со висок вискозитет и лепливост. Се користи како биолеплив во лепила за протези, и како мукоадхезив за доставување лекови до мукозните мембрани. И мостовите на калциумовата сол ги подобруваат кохезивните својства. Тоа е одлична влажна адхезивна сила, долготрајно држење, муколепливо што овозможува испорака до мукозните мембрани. Клучни технички параметри: Изглед од бела до бело прашкаста вода Вода ...
 • Poly(Methylvinylether/Maleic Anhydride)Copolymer

  Кополимер поли (метилвинилетер/малеински анхидрид)

  Нерастворлив во вода, растворлив во THF, ацетон, итн. Хидролизата се случува во вода под соодветна состојба. За производство на ди-киселински производи и производи од половина естер. Клучни технички параметри: Видови YR-VM/MA AP13 YR-VM/MA AP30 YR-VM/MA AP70 YR-VM/MA AP125 YR-VM/MA AP250 Изглед Побела до бело-празен слободен проток во прав Специфичен вискозитет (1% во 2-Бутанон) 0.1 ~ 0.5 0.5 ~ 1 1.0 ~ 1.5 1.5 ~ 2.5 2.5 ~ 4.0 Молекуларна тежина 130.000 ~ 200.000 200.000 ~ 500.000 500.000 ~ 1.000.0000 1.000.000 ~ 1.800.000 1.800 ...
 • Poly(Methylvinylether/Maleic Acid)Copolymer

  Кополимер на поли (метилвинилетер/малеинска киселина)

  Овие полимери се слободна киселинска форма на кополимер на Метилвинил етер и Малеичен Анхрид, во течна форма. Достапни во голем број молекуларни тежини со подесливи реолошки својства. Тие полимери растворливи во вода, служат како одлични форматори на филмови и биолепливи/мукозни лепила. Клучни технички параметри на формата на растворот: Видови YR-VM/MASP13 YR-VM/MASP70 YR-VM/MASP125 YR-VM/MASP250 Изглед Малку замаглена вискозна течност pH вредност (5% во вода) 1,5 ~ 2,5 1,5 ~ 2,5 1,5 ~ 2,5 1.5 ~ 2.5 Acti ...
 • Poly(Methylvinylether/Maleic Acid) Half Esters Copolymer

  Поли (метилвинилетер/малеинска киселина) полу -естри кополимер

  И двата вида се кополимери на Моноалкил естер од поли (метил винил етер/малеинска киселина), производите формираат цврсти, бистри сјајни филмови. Филмовите покажуваат адхезија без лепење, имаат одлична содржина и отпорност на влага. Растворлив во алкохоли, естри, кетони и гликол етери и има добра компатибилност со аеросолни горива. Клучни технички параметри: Производ YR-ES225 YR-BS425 INCI Име Етил естри на PVM/MA кополимер Бутил Естер на PVM/MA Кополимер CAS# 25087-06-3 25119-68-0 ...