PVP полимери 1

 • PVP K Series

  PVP К серија

  PVP K е хигроскопски полимер, испорачан во бел или кремаст бел прав, кој се движи од низок до висок вискозитет и ниска до висока молекуларна тежина со растворливост во водни и органски растворувачи, секој од нив се карактеризира со В вредност. PVP K е Растворливост во вода и многу други органски растворувачи., Хигроскопност, Филм, Адхезив, Интијална налепница, Комплексна форма, стабилизација, растворливост, вкрстеност, биолошка компатибилност и токсиколошка сигурност.

 • VP/VA Copolymers

  Кополимери VP/VA

  Кополимерите VP/VA произведуваат транспарентни, флексибилни, кислородпропустливи филмови кои се лепат за стакло, пластика и метали. Винилпиролидон/Винил ацетат (VP/VA) смолите се линеарни, случајни кополимери произведени со полимеризација на слободните радикали на мономерите во различни разлики. Кополимерите VP/VA се достапни како бели прашоци или бистри раствори во етанол и вода. Кополимерите VP/VA се користат нашироко како филмови, поради нивната филмска флексибилност, добра адхезија, сјај, отпорност на вода и цврстина. Овие својства ги прават PVP/VA кополимери погодни за различни индустриски, лични производи и фармацевтски производи.

 • VP/DMAEMA Copolymer

  Кополимер VP/DMAEMA

  VP/DMAEMA Кополимер (VP/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer) е приближно 20% воден раствор и може да се формулира со карбомер во про clearирни гелови. Овозможува задржување на навивањето со висока влажност, ниско прицврстување и блага содржина на косата. Покрај тоа, помага при влажно и суво чешлање и дава мазност, сјај, тело и свиленкаст изглед на косата. Дава мазно и условено чувство на кожата исто така и формира полиелектролитна матрица за прскање кога се користи заедно со модификатори на реологија. ЦП ...