dsdsg

производ

Ресвератрол

Краток опис:

Ресвератролот е полифенолно соединение кое широко се наоѓа во растенијата. Во 1940 година, Јапонците првпат го открија ресвератролот во корените на растението вератрум албум. Во 1970-тите, ресвератролот за прв пат беше откриен во лушпи од грозје. Ресвератролот постои во растенијата во транс и цис слободни форми; двете форми имаат антиоксидантна биолошка активност. Транс изомерот има повисока биолошка активност од cis. Ресвератролот не се наоѓа само во лушпата од грозје, туку и во други растенија како што се polygonum cuspidatum, кикиритки и црница. Ресвератролот е природен антиоксиданс и средство за избелување за нега на кожата.


  • Име на производ: Ресвератрол
  • Код на производот: YNR-RESV
  • Име на INCI: Ресвератрол
  • Синоними: ТРАНС-3,4,5-ТРИХИДРОКСИСТИЛБЕН; ТРАНС-3,5,4'-СТИЛБЕНЕТРИОЛ; ТРАНС-РЕСВЕРАТРОЛ; ТРАНС-1,2-(3,4',5-ТРИХИДРОКСИДИФЕНИЛ)ЕТИЛЕН;РЕСВЕРАТРОЛ;РЕСВЕРАТРОЛ;3,4; ',5'-ТРИХИДРОКСИ-ТРАНС-СТИЛБЕН;3,4',5-ТРИХИДРОКСИ-ТРАНС-СТИЛБЕН
  • CAS БР.: 501-36-0
  • Молекуларна формула: C14H12O3
  • Детали за производот

    Ознаки на производи

    Ресвератроле полифенолно соединение кое широко се наоѓа во растенијата. Во 1940 година, Јапонците првпат го открија ресвератролот во корените на растението вератрум албум. Во 1970-тите, ресвератролот за прв пат беше откриен во лушпи од грозје. Ресвератролот постои во растенијата во транс и цис слободни форми; двете форми имаат антиоксидантна биолошка активност. Транс изомерот има повисока биолошка активност од cis. Ресвератролот не се наоѓа само во лушпата од грозје, туку и во други растенија како што се polygonum cuspidatum, кикиритки и црница. Ресвератролот е природен антиоксиданс и средство за избелување за нега на кожата.
    Ресвератролот е главната суровина во фармацевтската, хемиската, здравствената и козметичката индустрија. Во козметичките апликации, ресвератролот се карактеризира со заробување на слободните радикали, антиоксидација и анти-ултравиолетово зрачење. Тоа е природен антиоксиданс. Ресвератролот исто така може ефикасно да промовира вазодилатација. Покрај тоа, Ресвератрол има антиинфламаторно, антибактерицидно и навлажнувачки ефект. Може да ги елиминира акните на кожата, херпесот, брчките итн. Затоа, Ресвератролот може да се користи во ноќен крем и хидратантна козметика.

    QQ截图20210728161849

    Клучни технички параметри:

    Изглед Од бела до бела фина пудра
    Мирис Карактеристично
    Вкусот Карактеристично
    Анализа 98,0% мин.
    Големина на честичка NLT 100% преку 80 mesh
    Масовна густина 35,0~45,0 g/cm3
    Загуба при сушење 0,5% макс.
    Остатоци при палење 0,5% макс.
    Вкупно тешки метали 10,0 ppm макс.
    Олово (како Pb) 2,0 ppm макс.
    Арсен (како) 1,0 ppm макс.
    Меркур (Hg) 0,1 ppm макс.
    Кадмиум (Cd) 1,0 ppm макс.
    Остатоци од растворувачи 1500 ppm макс.
    Вкупен број на чинии 1000 cfu/g макс.
    Квасец и мувла 100 cfu/g макс.
    Ешерихија коли Негативни
    Салмонела Негативни
    Стафилокок Негативни

    Функција и апликација:

    1. Анти-канцер;
    2. Ефект на кардиоваскуларниот систем;
    3. Анти-бактериски и антигабични;
    4. Негување и заштита на црниот дроб;
    5. Антиоксиданс и ги гасне слободните радикали;
    6. Влијание врз метаболизмот на коскеното прашање.
    7. Се применува во полето за храна, се користи како додаток на храна со функција на продолжување на животниот век.
    8. Применета во фармацевтската област, често се користи како медицински додаток или состојки OTCS и поседува добра ефикасност за третман на рак и кардио-цереброваскуларни болести.
    9. Се применува во козметиката, може да го одложи стареењето и да го спречи УВ зрачењето.

    Придобивки:

    *Антиоксидација

    Ресвератролот ги штити клетките од оксидативен стрес; тоа е антиоксиданс кој ја активира синтезата на други соединенија. Ресвератролот, исто така, го регулира воспалителниот одговор, па дури и помага да се дистрибуира козметичкото средство за сончање, така што помага да се спречи оштетување на кожата од УВ. Студијата во 2008 година покажа дека локалната примена на ресвератрол на кожата може да го спречи оштетувањето предизвикано од УВ. Структурната сличност му овозможува на ресвератролот да го замени естрогенот кај жените во постменопауза. Така, ресвератролот може да ја намали загубата на колаген и да го одложи стареењето на кожата.

    *Белење

    Ресвератролот може да дејствува и како средство за осветлување на кожата што ја инхибира активноста на тирозиназата. Се бори и со фото-стареењето со инхибиција на синтезата на меланин. Ја прави кожата побела и помалку пигментирана. Кај животинските модели е потврдено дека локалната примена на ресвератрол го инхибира производството на меланин и ја намалува пигментацијата на кожата по УВ зрачење.

    *Антивоспалително

    Студија од 2002 година покажа дека ресвератролот го инхибира растот на бактериите и габите кои предизвикуваат инфекции на кожата, како што се Staphylococcus aureus, lactococcus и Trichophyton. Покрај тоа, ресвератролот може да ја намали способноста на клетките на кожата да произведуваат водороден пероксид. Како што се намалува нивото на воспаление, така се намалува и кумулативното оштетување во клетките. Дури и акните можат да се ублажат со употреба на ресвератрол, бидејќи тој има антибактериско својство кое го контролира растот на клетките на лојните жлезди.

    • Самиот ресвератрол е чувствителен на УВ светлина. Се препорачува да се користи со други креми за сончање или да се користи ноќе за да се одржи неговата ефикасност. Ноќниот крем кој содржи 1% ресвератрол, 1% витамин Е и 0,5% бакалин може да ја зголеми синтезата на колаген и други протеини. Исто така, формулацијата ги намалува фините линии и брчките, ја зголемува еластичноста на кожата и дебелината на кожата.
    • Во комбинација со екстракт од зелен чај, ресвератролот може да го намали црвенилото на лицето за околу 6 недели.
    • Ресвератролот има синергетски ефект со витамин Ц, витамин Е и ретиноична киселина.
    • Ресвератролот може да ја намали иритацијата на кожата предизвикана од алфа хидрокси киселина кога се користи во комбинација со алфа хидрокси киселина.
    • Мешањето со бутил резорцинол (дериват на резорцинол) има синергетски ефект на избелување и може значително да ја намали синтезата на меланин.
    • Ресвератролот и УВ-филтерот исто така може да се комбинираат во козметичка формулација. Формулацијата ги има следните предности: 1) го спречува распаѓањето на ресвератролот предизвикано од УВ; 2) ја подобрува пропустливоста на кожата и ја подобрува биорасположивоста на ефективни активни состојки во козметиката; 3) избегнува рекристализација на ресвератрол и 4) ја подобрува стабилноста на козметичката формулација

     


  • Претходно: Аскорбил палмитат
  • Следно: Етил аскорбинска киселина

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја