Натриум хијалуронат

  • Sodium Hyaluronate

    Натриум хијалуронат

    Натриум хијалуронат е натриумова сол на хијалуронска киселина, тој е добро познат како природен навлажнувачки фактор, бактериска ферментација од животинско потекло, многу ниски нечистотии, нема загадување од други непознати нечистотии и процес на производство на патогени микроорганизми. Натриум хијалуронат делува како подмачкувач и филм- формирање, навлажнување, спречување на оштетување на кожата, задебелување и одржување на емулзијата стабилна за производи за нега на кожа, како што се крем, емулзија, есенција, лосион, гел, маска за лице, кармин, сенка за очи, подлога, средство за чистење на лицето, миење на телото и сл. Може може да се најде и во формулацијата за производи за коса.