Витамини

 • DL-Panthenol Powder

  Прашок ДЛ-Пантенол

  ДЛ-Пантенол е Про-витамин на Д-Пантотенска киселина (Витамин Б5) за употреба во производи за нега на коса, кожа и нокти. ДЛ-Пантенол е расемична мешавина од Д-Пантенол и Л-Пантенол. ДЛ Пантенол, е добро познат регенератор за коса кој го враќа сјајот и сјајот на досадна коса, а исто така ја подобрува цврстината на истегнување. Дополнително, ДЛ-Пантенол е средство за регенерација на кожата и ефикасен хидратантен крем.

   

 • DL-Panthenol 75%

  ДЛ-Пантенол 75%

  ДЛ-Пантенол е Про-витамин на Д-Пантотенска киселина (Витамин Б5) за употреба во производи за нега на коса, кожа и нокти. ДЛ-Пантенол е расемична мешавина од Д-Пантенол и Л-Пантенол. ДЛ Пантенол, е добро познат регенератор за коса кој го враќа сјајот и сјајот на досадна коса, а исто така ја подобрува цврстината на истегнување. Дополнително, ДЛ-Пантенол е средство за регенерација на кожата и ефикасен хидратантен крем.

 • DL-Panthenol 50%

  ДЛ-Пантенол 50%

  ДЛ-Пантенол е Про-витамин на Д-Пантотенска киселина (Витамин Б5) за употреба во производи за нега на коса, кожа и нокти. ДЛ-Пантенол е расемична мешавина од Д-Пантенол и Л-Пантенол. ДЛ Пантенол, е добро познат регенератор за коса кој го враќа сјајот и сјајот на досадна коса, а исто така ја подобрува цврстината на истегнување. Дополнително, ДЛ-Пантенол е средство за регенерација на кожата и ефикасен хидратантен крем.

 • D-Panthenol

  Д-Пантенол

  Д-Пантенол е чиста течност што е растворлива во вода, метанол и етанол. Има карактеристичен мирис и малку горчлив вкус. Д-Пантенол е извор на витамин Б5 и се користи како додаток во исхраната и додаток.

  Д-Пантенол е активна состојка за софистицирани козметички производи за нега на кожа и нега на коса. Го подобрува изгледот на кожата, косата и ноктите. Обезбедува навлажнувачки и анти-воспалителни придобивки за кожата и го подобрува сјајот, спречува оштетување и ја навлажнува косата.

 • D-Panthenol 75%

  Д-Пантенол 75%

  Д-Пантенол е чиста течност што е растворлива во вода, метанол и етанол. Има карактеристичен мирис и малку горчлив вкус. Д-Пантенол е извор на витамин Б5 и се користи како додаток во исхраната и додаток.

  Д-Пантенол е активна состојка за софистицирани козметички производи за нега на кожа и нега на коса. Го подобрува изгледот на кожата, косата и ноктите. Обезбедува навлажнувачки и анти-воспалителни придобивки за кожата и го подобрува сјајот, спречува оштетување и ја навлажнува косата.

 • D-Calcium Pantothenate

  Д-калциум пантотенат

  Д-калциум пантотенат е калциумова сол на витамин растворлив во вода, витамин Б5, присутен во растенијата и животинските ткива со антиоксидантно својство. Пентотенат е компонента на коензим А и дел од комплексот Витамин Б2. Витаминот Б5 е фактор на раст и е неопходен за различни метаболички функции, вклучувајќи го и метаболизмот на јаглени хидрати, протеини и масни киселини. Овој витамин е исто така вклучен во синтезата на липиди на холестерол, невротрансмитери, стероидни хормони и хемогло ...
 • Ascorbyl Palmitate

  Аскорбил палмитат

  Аскорбил палмитат (исто така познат како витамин Ц естер) е не-кисела форма на витамин Ц. Изработен е од аскорбинска киселина (витамин Ц) и палмитинска киселина (масна киселина). Аскорбил палмитат е ефикасен антиоксиданс: помага во борбата против слободните радикали и ја зајакнува синтезата на колаген.

  Аскорбил палмитат е високо биорасположива, растворлива во масти форма на аскорбинска киселина (витамин Ц) и ги поседува сите својства на природниот колега растворлив во вода, тоа е витаминот Ц. Тој е моќен антиоксиданс во заштитата на липидите од пероксидација и е слободен радикал чистач.

 • Ascorbyl Tetraisopalmitate

  Аскорбил тетраизопалмитат

  Аскорбил тетраизопалмитат е растворлив во масло дериват на витамин Ц кој може да се користи во повисоки концентрации без недостатоци, аскорбил тетраизопалмитат е еден од најстабилните деривати на витамин Ц. специфични придобивки за осветлување на кожата. Споредувајќи го чистиот витамин Ц аскорбинска киселина, аскорбил тетраизопалмитат нема да ја ексфолира или иритира кожата. Добро се толерира дури и од најчувствителните типови на кожа. Исто така, за разлика од обичниот витамин Ц, може да се користи во високи дози и до осумнаесет месеци без оксидирање. Аскорбил тетраизопалмитат е тетрастер на аскорбинска киселина и изопалмитинска киселина. тоа е клинички докажан, стабилен, растворлив во масло дериват на витамин Ц кој обезбедува супериорна перкутана апсорпција и ефикасно се претвора во бесплатен витамин Ц во кожата. оваа мулти-функционална состојка ја инхибира активноста на интрацелуларната тирозиназа и меланогенезата за да заличи, го намалува оштетувањето на клетките или ДНК предизвикани од УВ, обезбедува моќна антиоксидантна функционалност и ја зголемува синтезата на колаген.

 • Ethyl Ascorbic Acid

  Етил аскорбинска киселина

  Етил аскорбинска киселина е одлично средство за избелување на кожата, ја инхибира активноста на тирозиназата дејствувајќи на Cu2+ и ја спречува синтезата на меланин. Тоа е етерифициран дериват на аскорбинска киселина, еден од најстабилните деривати на аскорбинска киселина. Исто така, покажува многу добра стабилност во сите видови козметички формулации.

  Етил аскорбинска киселина продира во кожата каде што се метаболизира во аскорбинска киселина. Поради овој процес, неговата ефикасност е поизразена од онаа на чиста аскорбинска киселина. Не иритирачки за кожата и очите.

 • L-Ascorbic Acid 2-Glucoside

  Л-аскорбинска киселина 2-глукозид

  Аскорил гликозид е природна активна супстанција која содржи витамин Ц структура, но е стабилна. Аскорил гликозид може ефикасно да го инхибира формирањето на меланин, да ја разреди бојата на кожата, да ги намали старечките дамки и пигментацијата на пегите. Аскорил гликозид, исто така, има улога на осветлување на кожата, против стареење на кожата, итн.

 • Magnesium Ascorbyl Phosphate

  Магнезиум аскорбил фосфат

  Магнезиум аскорбил фосфат е растворлив во вода, не-иритирачки, стабилен дериват на витамин Ц. Има ист потенцијал како и витаминот Ц за зајакнување на синтезата на колаген во кожата, но е ефикасен во значително пониски концентрации и може да се користи во концентрации до 10 % за да се потисне формирањето на меланин (во раствори за белење на кожа). Исто така, важно е да се напомене дека Магнесуим Аскорбил фосфат може да биде подобар избор од витамин Ц за луѓе со чувствителна кожа и за оние кои сакаат да избегнат какви било ефекти на пилинг, бидејќи многу формули на витамин Ц се многу кисели (и затоа создаваат ефект на пилинг).

 • Sodium Ascorbyl Phosphate

  Натриум аскорбил фосфат

  Натриум аскорбил фосфат дериват на витамин Ц, витамин Ц се базира на модерната наука и технологија за обработка на суровини направени со користење на овој производ, без разлика дали се зема орално или се апсорбира преку кожата во телото, може брзо да се свари со фосфатаза и да ослободи витамин Ц, витамин Ц игра единствени физиолошки и биохемиски функции. Натриум фосфат Витамин Ц Витаминот Ц ја има целата ефикасност на двете. Витаминот Ц исто така ги надминува чувствителните на светлина, топлина и метални јони, лесно оксидирајќи ги ...
12 Следно> >> Страна 1 /2