VP / DMAEMA Кополимер

  • VP/DMAEMA Copolymer

    VP / DMAEMA Кополимер

    VP / DMAEMA Кополимер (VP / Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer) е приближно 20% воден раствор и може да се формулира со карбомер во проирни гелови. Обезбедува задржување на навитките со висока влажност, мало лепење и блага материја на косата. Покрај тоа, тој помага влажно и суво чешлање и дава мазност, сјај, тело и свиленкаст чувство на косата. Дава мазно и условено чувство на кожата, исто така и формира полиелектролитна матрица за прскање кога се користи заедно со модификатори за реологија. CP ...