dsdsg

produkt

Bezwodna lanolina klasy EP

Krótki opis:

Lanolina to smar do wełny wydzielany przez gruczoły łojowe owiec i stanowi złożoną mieszaninę lipidów o wysokiej masie cząsteczkowej, w tym kwasów tłuszczowych i alkoholi, steroli, hydroksykwasów, dioli, estrów alifatycznych i sterylowych. etap rafinacji tłuszczu z wełny, jest produkowany w celu pełnego spełnienia wymagań aktualnej Farmakopei Europejskiej. Produkt może być stosowany w najbardziej wymagających zastosowaniach, w których kolor, zapach i czystość są krytyczne.


  • Nazwa produktu: Bezwodna lanolina klasy EP
  • Nazwa INCI: Lanolina
  • Synonimy: Tłuszcz wełniany, Adeps Lanae
  • Nr CAS: 8006-54-0
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Lanolina jest bladożółtą, uporczywą, lepką substancją otrzymywaną z wełny owczej, o słabym charakterystycznym zapachu. Lanolina jest klasyfikowana chemicznie jako wosk, będąc złożona mieszanina naturalnie występujących estrów i poliestrów 33 alkoholi o dużej masie cząsteczkowej (głównie steroli) i 36 kwasów tłuszczowych zawiera około stosunek 50/50. Lanolina jest niezwykle skutecznym emolientem w przywracaniu i utrzymywaniu najważniejszego nawilżenia (równowagi nawilżenia) warstwy rogowej naskórka, dzięki czemu zapobiega wysuszaniu i pierzchnięciu skóry. Co równie ważne, nie wpływa na normalną transpirację skóry. Wykazano, że lanolina powoduje gromadzenie się wody w skórze do normalnego poziomu 10-30%, opóźniając ją bez całkowitego zahamowania procesu trans-naskórkowego. utrata wilgoci. Lanolina ma wyjątkową właściwość dwukrotnego wchłaniania własnej wagi wody. Lanolina ma właściwości fizyczne zwiększające przyczepność do suchej skóry i tworzące na niej filmy ochronne. LANOLINA jest samoemulgująca, tworząc bardzo stabilne emulsje bez wody i jest często stosowana w tej postaci uwodnionej.

    QQ截图20210514130258

    Kluczowe parametry techniczne

    Bezwodna lanolina

    EP ELP Gardner 5

    EP ELP Gardner 7

    EP hipoalergiczny

    PE ELP

    EP40

    EP3

    EP8

    ELP 300%

    Kolor, ogrodnik

    5 max.

    7 max.

    10 max.

    10 max.

    10 max.

    10 max.

    8 max.

    10 max.

    Wartość kwasowa, mgKOH/g

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    Zmydlanie, mgKOH/g

    90~105

    90~105

    90~105

    90~105

    90~105

    90~105

    90~105

    90~105

    Temperatura topnienia, ℃

    38~44

    38~44

    38~44

    38~44

    38~44

    38~44

    38~44

    38~44

    Wartość nadtlenkowa, me/kg

    20 maks.

    20 maks.

    20 maks.

    20 maks.

    20maks.

    20 maks.

    20 maks.

    20 maks.

    Zdolność absorpcji wody,%

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    300 min.

    Woda,%

    0,5 maks.

    0,5 maks.

    0,5 maks.

    0,5 maks.

    0,5 maks.

    0,5 maks

    0,5 maks.

    0,5 maks.

    Popiół,%

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    0,15 maks.

    Chlorki, ppm

    150 maks.

    150 maks.

    150 maks.

    150 maks.

    150 maks.

    150 maks.

    150 maks.

    150 maks.

    Kwasy/zasady rozpuszczalne w wodzie

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Rozpuszczalna w wodzie substancja utleniająca się

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Spełnia EP

    Parafina,%

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    Pozostałości pestycydów, ppm

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    1,0 maks.

    40,0 maks.

    3,0 maks.

    1,0 maks.

    Aplikacje

    Lanolina jest estrem wosku — kwasem lanolinowym kowalencyjnie związanym z alkoholem lanolinowym (np. sterolem). Lanolina ma podobną funkcję do sebum, które pochodzi z gruczołów łojowych w ludzkiej skórze. Sebum, podobnie jak lanolina, działa impregnująco na włosy i skórę. Ze względu na działanie nawilżające lub zmiękczające (zmniejszające utratę wody i swędzenie) oraz działanie przeciwbakteryjne, lanolina jest stosowana w produktach higieny osobistej, takich jak oliwka dla niemowląt, produkty na odparzenia pieluszkowe, leki na hemoroidy, balsam do ust lub maść na spierzchnięte usta, balsamy i kremy do skóry, szampony lecznicze, makijaż (szminka, puder, podkład), krem ​​na sutki dla matek karmiących i kremy do golenia. Co więcej, istnieje wiele zastosowań przemysłowych lanoliny, w tym jako smar, produkcja skóry, dodatek tekstylny jako emolient zmiękczający tekstylia, w farbach, lakierach, pastach, tuszach i jako hydroizolacja betonu.

    Lanolin application


  • Poprzedni: Polyquaternium-47
  • Następny: Bezwodna lanolina klasy USP

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas