dsdsg

produkt

Palmitynian askorbylu

Krótki opis:

Palmitynian askorbylu (znany również jako ester witaminy C) jest niekwaśną formą witaminy C. Jest wytwarzany z kwasu askorbinowego (witaminy C) i kwasu palmitynowego (kwasu tłuszczowego). Palmitynian askorbylu jest skutecznym przeciwutleniaczem: pomaga zwalczać wolne rodniki i zwiększa syntezę kolagenu.

Palmitynian askorbylu jest wysoce biodostępną, rozpuszczalną w tłuszczach formą kwasu askorbinowego (witaminy C) i posiada wszystkie właściwości naturalnego rozpuszczalnego w wodzie odpowiednika jakim jest witamina C. Jest silnym przeciwutleniaczem chroniącym lipidy przed peroksydacją i jest wolnym rodnikiem padlinożerca.


  • Nazwa produktu: Palmitynian askorbylu
  • Kod produktu : YNR-APT
  • Nazwa chemiczna: Heksadekanian kwasu askorbinowego
  • Ogólne imię: Palmitynian witaminy C
  • Nr CAS: 137-66-6
  • Formuła molekularna: C22H38O7
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Palmitynian askorbylu jest rozpuszczalną w olejach formą witaminy C, znaną również jako ester witaminy C, ułatwianej przez wiązanie z kwasem palmitynowym. Ponieważ jest rozpuszczalny w oleju i niekwasowy, jest znacznie bardziej stabilny niż rozpuszczalna w wodzie forma witaminy C, kwasu L-askorbinowego. Z tego powodu może być swobodnie stosowany w formulacji bez utleniania, które powoduje brązowienie produktów. Utlenianie kwasu askorbinowego witaminy L jest tym samym utlenianiem, które zmienia miedź na zieleń, jabłka brązowe i metal na rdzę.  Palmitynian askorbylu jest jedną z najbardziej stabilnych form witaminy C stosowanych w preparacie, chociaż najbardziej stabilną formą byłaby forma kapsułkowana.

    Palmitynian askorbylu jest łatwo wchłaniany przez skórę, gdzie może zwalczać wolne rodniki, które prowadzą do niezdrowego starzenia się skóry. Ponieważ palmitynian askorbylu jest rozpuszczalny w oleju, jest łatwo wchłaniany, dostając się do tkanek, dostarczając wielu korzyści płynących z witaminy C. produkcja kolagenu, zapobieganie zmarszczkom i eliminacja plam, które nadają skórze postarzały wygląd.

    Palmitynian askorbylu jest powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym jako naturalny środek konserwujący oleje, witaminy i barwniki. Palmitynian askorbylu służy również do regeneracji witaminy E, tworząc synergię działania przeciwutleniającego. Idealny wybór dla wszystkich olejków, balsamów i balsamów bez konserwantów.

    Kluczowe parametry techniczne:

    Wygląd zewnętrzny Biały lub żółto-biały proszek
    Identyfikacje Absorpcja w podczerwieni Zgodne z KSR
    Reakcja kolorowa Roztwór próbki odbarwia roztwór 2,6-dichlorofenolu-indofenolu sodu
    Specyficzna rotacja optyczna +21°~+24°
    Zakres topnienia 107 ℃ ~ 117 ℃
    Prowadzić NMT 2 mg/kg
    Strata przy suszeniu NMT 2%
    Pozostałości po zapłonie NMT 0,1%
    Analiza NLT 95,0% (miareczkowanie)
    Prowadzić NMT 0,5 mg/kg
    Kadm NMT 1,0 mg/kg
    Arsen NMT 1,0 mg/kg
    Rtęć NMT 0,1 mg/kg
    Całkowita liczba drobnoustrojów tlenowych NMT 100 jtk/g
    Całkowita liczba drożdży i pleśni NMT 10 jtk/g
    E coli Negatywny
    Salmonella Negatywny
    S. aureus Negatywny

    Funkcjonować:

    1. Utrzymuj świeżość żywności, owoców i napojów i zapobiegaj ich wytwarzaniu nieprzyjemnego zapachu. 
    2.Zapobiegać powstawaniu aminy azotawej z kwasu azotawego w produktach mięsnych. 
    3. Popraw jakość ciasta i spraw, aby upieczona żywność rozszerzyła się do maksimum. 
    4. Zrekompensuj straty witaminy C w napojach, owocach i warzywach podczas procedur przetwarzania. 
    5. Używany jako element odżywczy w dodatkach, dodatkach do pasz.

    Aplikacje:

    1. Klasa spożywcza: jako przeciwutleniacz i wzmacniacz odżywiania żywności, witamina C jest stosowana w produktach mącznych, piwie, słodyczach, dżemach, puszkach, napojach, produktach mlecznych.

    VC Palmitate2. Klasa medyczna: leki witaminowe, zapobiegają szkorbutowi i różne leki na ostre lub przewlekłe choroby zakaźne, plamicę, próchnicę, ropień dziąseł, anemię. 

    QQ截图20210702115829

    3. Materiał kosmetyczny: Witamina C może promować tworzenie kolagenu, jego antyoksydację, może ograniczać plamy pigmentowe.

    *Kremy i balsamy

    * Produkty przeciwstarzeniowe

    * Produkty do ochrony przeciwsłonecznej

    * Produkty bezwodne bez konserwantów

    QQ截图20210702120952

     


  • Poprzedni: Lanolina PEG-75
  • Następny: Resweratrol

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas