dsdsg

produkt

Bakuchiol

Krótki opis:

Bakuchiol to w 100% naturalny składnik aktywny pozyskiwany z nasion babchi (rośliny psoralea corylifolia). Opisywany jako prawdziwa alternatywa dla retinolu, wykazuje uderzające podobieństwo do działania retinoidów, ale jest znacznie łagodniejszy dla skóry. Nasz bakuchiol ma na celu poprawę ochrony zdrowia ludzkiego i środowiska, zwłaszcza w kosmetykach.


  • Nazwa produktu: Bakuchiol
  • Kod produktu: YNR-BAK
  • INCI: Bakuchiol
  • Nr CAS: 10309-37-2
  • Formuła molekularna: C18H24O
  • Funkcja: Przeciw starzeniu
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Bakuchiol ekstrakt jest głównym składnikiem olejku eterycznego psoralenu, powszechnie stosowanej tradycyjnej medycyny chińskiej. Stanowi ponad 60% olejku lotnego.Ekstrakt z Bakuchiolujest izoprenylofenolowym związkiem terpenoidowym. Jest to jasnożółta oleista ciecz w temperaturze pokojowej o silnej rozpuszczalności w tłuszczach. Ekstrakt z Bakuchiolu może stymulować produkcję kolagenu, redukując w ten sposób drobne linie i zmarszczki, aby uzyskać efekt przeciwstarzeniowy. Może również znacznie zmniejszyć uszkodzenia skóry spowodowane promieniami UV, takie jak przebarwienia.

    bakuchiol-9

     

    Ekstrakt z Bakuchiolu Źródło:

    Babczi(nazwa łacińska: Psoralea corylifolia Linn.) to zioło pochodzące z Indii. Nasiona Psoralenu są używane jako lekarstwo. Pełni funkcje odżywcze dla nerek, dobre dla śledziony i żołądka. Dodatkowo Psoralen może leczyć łuszczycę i inne choroby skóry. Wietnamczycy używają ekstraktu alkoholowego Psoralen do leczenia reumatyzmu. Obecnie Psoralen jest szeroko stosowany w produktach do pielęgnacji skóry o działaniu przeciwstarzeniowym i przeciwtrądzikowym.

    bakuchiol-11

    Kluczowe parametry techniczne:

    POZYCJA DETECH

    STANDARD

    WYNIK

    Czystość (HPLC)            Bakuchiol ≥98%

    100%

               Psoralen <0,5 ppm

    0,15 ppm

    Wygląd zewnętrzny                 Żółty olej

    Odpowiadać

    Metal ciężki

     

    Metale ogółem                 ≤10,0 ppm

    Odpowiadać

    Prowadzić

    ≤2,0 ppm

    Odpowiadać

    Rtęć

    ≤1,0 ppm

    Odpowiadać

    Kadm

    ≤0,5ppm

    Odpowiadać

    Mikroorganizm

     

    Całkowita liczba bakterii

    ≤1000 jtk/g

    Odpowiadać

    Drożdże

    ≤100 jtk/g

    Odpowiadać

    Escherichia coli

    Negatywny

    Negatywny

    Salmonella

    Negatywny

    Negatywny

    Staphylococcus

    Negatywny

    Negatywny

     Wniosek

    Zatwierdzony

    Funkcjonować:

    1. Redukuje drobne linie i zmarszczki

    2. Zwiększa elastyczność i jędrność skóry

    3. Stymuluje kolagen

    4. Łagodzi szorstką i uszkodzoną skórę

    5. Zwalcza trądzik

    6. Poprawia przebarwienia

    bakuchiol-8

    Podanie :

    1. W dziedzinie kosmetyków, stosowany do przeciwdziałania starzeniu się i hamowania melaniny.

    2. W medycynie stosowany do obniżania poziomu cukru we krwi i tłuszczu we krwi, przeciwnowotworowych, przeciwdepresyjnych i chroniących wątrobę.

    Korzyści:

    1. Wyciąg z Bakuchiolu Korzyści przeciwstarzeniowe

    Ekstrakt z Bakuchiolu może przyspieszyć odnowę naskórka skóry, sprawiając, że naskórek jest grubszy i bardziej uporządkowany. Z drugiej strony może również kierować skórę właściwą w celu przyspieszenia produkcji kolagenu i zahamowania niszczenia kolagenu przez proteazę macierzy metalicznej. Ekstrakt z bakuchiolu jest zbliżony do działania retinolu, ale jest od niego bardziej stabilny i mniej drażniący.

    2. Wyciąg z Bakuchiolu Korzyści przeciwtrądzikowe i antybakteryjne

    Ekstrakt z Bakuchiolu działa podobnie do estrogenu. Może hamować produkcję 5-α-reduktazy, hamując w ten sposób wydzielanie sebum i kontrolując natłuszczenie skóry. Ekstrakt z Bakuchiolu to rozpuszczalny w tłuszczach przeciwutleniacz, który jest silniejszy niż witamina E, dzięki czemu może skutecznie chronić sebum przed peroksydacją, zapobiegając w ten sposób nadmiernemu rogowaceniu mieszków włosowych. Pod względem antybakteryjnym ekstrakt z bakuchiolu jest skuteczny przeciwko Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus oraz bakteriom na powierzchni skóry. Ma dobre działanie hamujące na Staphylococcus epidermidis i Candida albicans.

     

     

     


  • Poprzedni: Nikotynamid
  • Następny: Zn-PCA

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas