dsdsg

produkt

Hydroksyetyloceluloza

Krótki opis:

Polimer hydroksyetylocelulozy (HEC) jest eterem hydroksyetylowym celulozy, otrzymywanym przez traktowanie celulozy wodorotlenkiem sodu i reakcję z tlenkiem etylenu. Polimery HEC są szeroko stosowane jako spoiwo wodne i środek zagęszczający w wielu zastosowaniach przemysłowych, tj. w produktach higieny osobistej, preparatach farmaceutycznych, materiałach budowlanych, klejach itp. oraz jako stabilizator mydeł w płynie. Są one dostępne jako białe, sypkie, ziarniste proszki, które łatwo rozpuszczają się w zimnej i gorącej wodzie, dając przezroczyste roztwory o różnej lepkości w zależności od stężenia, rodzaju i temperatury polimeru.


  • Nazwa produktu: Hydroksyetyloceluloza
  • Kod produktu: Kosmetyk HEC
  • Nazwa INCI: Hydroksyetyloceluloza
  • CAS : 9004-62-0
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Kosmetyk HECjest celulozą eteryfikowaną grupami hydroksyetylowymi w celu nadania pożądanych właściwości, jest niejonowym polimerem rozpuszczalnym w wodzie, jest białym, sypkim ziarnistym proszkiem. Jest nierozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych, ale łatwo dysperguje w zimnej i gorącej wodzie, aby uzyskać roztwór o różnych lepkościach.

    Kosmate HEC jest stosowany jako zagęszczacz, koloid ochronny, spoiwo, stabilizator i środek zawieszający. W sektorze higieny osobistej Cosmate HEC jest stosowany w szamponach zagęszczających, odżywkach, mydłach w płynie, maskach i kremach do golenia.

    Hydroxyethyl Cellulose-13

    Kosmetyk HEC Hydroksyetyloceluloza

    Hydroxyethyl Cellulose-19

    Lepkość(Mierzony w 1% m2% roztworze wodnym, 25 ℃, Brookfiled, mPa.s)

    Kosmetyk HEC 1% roztwór wodny 2% roztwór wodny
    Cosmate HECPF300 20~40 250~450
    Cosmate HECPF2000 / 1500~2500
    Kosmetyk HECPF5000 360~560 4500~6500
    Kosmetyk HECPF10000 / 5500~8000
    Kosmetyk HECPF15000 / 15 000 ~ 20 000
    Kosmetyk HECPF30000 1500~2000 17 000 ~ 22 000
    Kosmetyk HECPF50000 / 25 000 ~ 31 000
    Kosmetyk HECPF100H 3400 ~ 5000 41 000~51 000

     Inne kluczowe parametry techniczne

    Wygląd zewnętrzny  
    Wilgoć 5,0% maks.
    Zawartość popiołu 3,0% maks.
    Wartość PH (1% roztwór, 25 ℃) 6,0~8,5
    Jak maks. 2 ppm
    Pb 20 ppm maks.
    Liczba bakterii 1000 jtk/g maks.
    Pleśń i drożdże 100 jtk/g
    Staphylococcus aureus Negatywny
    Pseudomonas Aeruginosa Negatywny

    Podanie

    Podanie Zakres zastosowania Funkcjonować
    Budowa Zaprawa cementowa, Mieszanka betonowa Zagęszczający
    Farba lateksowa, emulgująca polimer Zagęszczanie, zatrzymywanie wody, opóźnianie
    Produkcja papieru Środek do zaklejania Zagęszczanie, zatrzymywanie wody
    Kosmetyki Pasta do zębów, szampon, detergent Zagęszczanie, stabilizowanie
    Ceramika Emaliowanie Zatrzymywanie wody
    Olej naftowy Wiercenie studni, uzupełnianie płynów Zatrzymujący wodę, zagęszczający
    Kontrola utraty płynów

    Hydroxyethyl Cellulose-14

     

     

     

     

     


  • Poprzedni: Oktokrylen
  • Następny: 1,3-dihydroksyaceton

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas

    Produkty powiązane