Lanolina

  • Anhydrous Lanolin EP Grade

    Bezwodna lanolina klasy EP

    Lanolina to smar do wełny wydzielany przez gruczoły łojowe owiec i stanowi złożoną mieszaninę lipidów o wysokiej masie cząsteczkowej, w tym kwasów tłuszczowych i alkoholi, steroli, hydroksykwasów, dioli, estrów alifatycznych i sterylowych. etap rafinacji tłuszczu z wełny, jest produkowany w celu pełnego spełnienia wymagań aktualnej Farmakopei Europejskiej. Produkt może być stosowany w najbardziej wymagających zastosowaniach, w których kolor, zapach i czystość są krytyczne.

  • Anhydrous Lanolin USP Grade

    Bezwodna lanolina klasy USP

    Lanolina to smar do wełny wydzielany przez gruczoły łojowe owiec i stanowi złożoną mieszaninę lipidów o wysokiej masie cząsteczkowej, w tym kwasów tłuszczowych i alkoholi, steroli, hydroksykwasów, dioli, estrów alifatycznych i sterylowych

  • Anhydrous Lanolin BP Grade

    Bezwodna lanolina klasy BP

    Lanolina to smar do wełny wydzielany przez gruczoły łojowe owiec i stanowi złożoną mieszaninę lipidów o wysokiej masie cząsteczkowej, w tym kwasów tłuszczowych i alkoholi, steroli, hydroksykwasów, dioli, estrów alifatycznych i sterylowych.

  • PEG-75 Lanolin

    Lanolina PEG-75

    PEG-75 Lanolina to rozpuszczalny w wodzie środek nawilżający i odżywka o delikatnym działaniu oczyszczającym. Może być stosowany jako odżywka do skóry i włosów w szerokiej gamie preparatów wodnych takich jak pianki do kąpieli, szampony i odżywki, żele myjące do rąk i płyny do mycia naczyń. Kluczowe parametry techniczne Wygląd Woskowaty Falkes Kolor Żółty do bursztynowego Zapach Słaby Charakterystyczny Wartość kwasowa, mgKOH/g 5,0 max. Wartość zmydlania, mgKOH/g 20,0 max. Woda,% 0,5 maks. pH (5% roztwór wodny) 3,5~8...
  • Lanolin Alcohol

    Alkohol lanolinowy

    Alkohole lanolinowe są przygotowywane przez zmydlanie lanoliny, a następnie oddzielenie frakcji zawierającej cholesterol i inne alkohole. Alkohole lanolinowe to oleista ciecz stosowana w preparatach farmaceutycznych do stosowania miejscowego i kosmetykach jako środek emulgujący o właściwościach zmiękczających. Jest stosowany jako emulgator podstawowy w przygotowaniu kremów i balsamów typu woda w oleju oraz jako pomocniczy emulgator i środek stabilizujący w kremach i balsamach typu olej w wodzie. Kluczowe parametry techniczne Co ...