dsdsg

produkt

Oktokrylen

Krótki opis:

Octocrylene to filtr UVB o silnych właściwościach wodoodpornych i dość szerokim zakresie absorpcji. Wykazuje dobrą fotostabilność i jest oceniany przez wiele firm jako skuteczny wzmacniacz SPF i wzmacniacz wodoodporności. Jest to drogi składnik o zatwierdzonym poziomie użytkowania od 7 do 10 procent zarówno w Stanach Zjednoczonych, jak i Unii Europejskiej. Chociaż zyskuje na popularności wśród formulatorów, jego koszt i poziom użytkowania mogą ograniczać użycie. Ponadto niektóre badania wskazują, że może powodować reakcje alergiczne w skórze z historią fotoalergii.


  • Nazwa produktu: Oktokrylen
  • Synonimy: oktokrylen, 2-cyjano-3,3-difenylopropenian 2-etyloheksylu; Ester 2-etyloheksylowy kwasu 2-cyjano-3,3-difenylo-2-propanowego
  • CAS: 6197-30-4
  • Formuła molekularna: C24H27NO2
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Oktokrylento filtr UVB o silnych właściwościach wodoodpornych i dość szerokim zakresie absorpcji. Wykazuje dobrą fotostabilność i jest oceniany przez wiele firm jako skuteczny wzmacniacz SPF i wzmacniacz wodoodporności. Jest to drogi składnik o zatwierdzonym poziomie użytkowania od 7 do 10 procent zarówno w Stanach Zjednoczonych, jak i Unii Europejskiej. Chociaż zyskuje na popularności wśród formulatorów, jego koszt i poziom użytkowania mogą ograniczać użycie. Ponadto niektóre badania wskazują, że może powodować reakcje alergiczne w skórze z historią fotoalergii.

    Oktokrylen jest chemicznie spokrewniony z cynamonami. Może być stosowany w celu zwiększenia SPF i poprawy wodoodporności w danej formulacji. Oktokrylen jest fotostabilny i może poprawić fotostabilność innych filtrów przeciwsłonecznych. Jest drogi i może powodować trudności w formułowaniu.

    Octocrylene-7

    Kluczowe parametry techniczne:

    Wygląd zewnętrzny Przezroczysta żółta lepka ciecz
    Ciężar właściwy (przy 25 ℃) g/cm 3 1.045~1.055
    Współczynnik załamania (przy 20) 1,561~1,571
    Kwasowość (0,1 mol/L NaOH) ml/g ≤0,18
    Test % 95,0~105,0

     

    Funkcjonować:

    1. Octocrylene to filtr UV-B zatwierdzony w USA, Europie i Japonii do stosowania w preparatach do opalania.

    2. Oktokrylen jest mieszalny z wieloma olejami kosmetycznymi, można go łatwo włączyć w oleistą fazę emulsji

    3. Oktokrylen jest hydrofobowy i rozpuszczalny w oleju, jest preferowany w przypadku preparatów wodoodpornych i hydrofobowych oktokrylen jest również kompatybilny ze wszystkimi popularnymi plastyfikatorami.

    Octocrylene-8Podanie:

    W kosmetykach i produktach do higieny osobistej UV Absorber Octocrylene jest stosowany w formułach produktów do ochrony przeciwsłonecznej, a także produktów do pielęgnacji skóry i paznokci. Pochłaniacz UV Octocrylene może być również stosowany do ochrony kosmetyków i produktów higieny osobistej przed zniszczeniem przez pochłanianie promieni UV.


  • Poprzedni: Aloin Emodin
  • Następny: Hydroksyetyloceluloza

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas