Inne składniki aktywne

  • Beta-Nicotinamide Mononucleotide (NMN)

    Mononukleotyd beta-nikotynamidowy (NMN)

    Mononukleotyd beta-nikotynamidowy („NMN”, „NAMN” i „β-NMN”) to nukleotyd pochodzący z rybozy i nikotynamidu. Podobnie jak rybozyd nikotynamidu, NMN jest pochodną niacyny, a ludzie mają enzymy, które mogą wykorzystywać NMN do generowania dinukleotydu nikotynamidoadeninowego (NADH).

  • 1, 3-Dihydroxyacetone

    1,3-dihydroksyaceton

    1,3-Dihydroksyaceton znany również jako gliceron to prosty węglowodan (trioza) o wzorze C 3H 6O 3. 1,3-Dihydroksyaceton jest naturalnie występującą ketozą, która jest biodegradowalna, jadalna i nietoksyczna dla organizmu i środowiska . Jest to uniwersalny dodatek, który może być stosowany w przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym i spożywczym.

  • Pro-Xylane

    Pro-ksylan

    Pro-Xylane to rodzaj wysoce skutecznych składników przeciwstarzeniowych na bazie naturalnych esencji roślinnych połączonych z osiągnięciami biomedycznymi. Eksperymenty wykazały, że Pro-Xylane może skutecznie aktywować syntezę GAG, promować produkcję kwasu hialuronowego, syntezę kolagenu, adhezję między skórą właściwą a naskórkiem, syntezę elementów strukturalnych naskórka oraz regenerację uszkodzonych tkanek oraz utrzymać elastyczność skóry. Kilka testów in vitro wykazało, że Pro-Xylane może zwiększyć syntezę mukopolisacharydów (GAG) nawet o 400%. Mukopolisacharydy (GAG) mają różne właściwości biologiczne w naskórku i skórze właściwej, m.in. wypełniają przestrzeń pozakomórkową, zatrzymują wodę, promują przebudowę struktury warstwy skórnej, poprawiają jędrność i elastyczność skóry w celu wygładzenia zmarszczek, zamaskowania porów, zmniejszenia plam pigmentacyjnych, kompleksowo poprawić skórę i uzyskać efekt fotonowego odmłodzenia skóry.

  • Zn-PCA

    Zn-PCA

    Karboksylan cynku pirolidonu Cynk PCA (PCA-Zn) to jon cynku, w którym jony sodu są wymieniane w celu działania bakteriostatycznego, jednocześnie zapewniając skórze działanie nawilżające i doskonałe właściwości bakteriostatyczne.

    Wiele badań naukowych wykazało, że cynk może zmniejszać nadmierne wydzielanie sebum poprzez hamowanie 5-a reduktazy. Suplementacja cynkiem skóry pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu skóry, ponieważ synteza DNA, podział komórek, synteza białek oraz aktywność różnych enzymów w tkankach ludzkich są nierozerwalnie związane z cynkiem.

  • Glutathione

    Glutation

    Glutation (GSH), zwany również Zredukowanym Glutationem, to tripeptyd złożony z glutaminianu, cysteiny i glicyny. Można go znaleźć w prawie każdej komórce ludzkiego ciała. Obecnie przemysłową produkcję glutationu uzyskuje się głównie na drodze syntezy enzymatycznej. Ma działanie biologiczne, takie jak detoksykacja, antyoksydacja, wymiatanie wolnych rodników, wybielanie skóry i blaknięcie plam. Dlatego jest szeroko stosowany w kosmetyce, medycynie, produktach ochrony zdrowia i innych branżach.

  • Chlorphenesin

    Chlorfenezyna

    Chlorfenezyna ma szerokie spektrum i doskonałe działanie przeciwbakteryjne, działa dobrze hamująco na bakterie Gram-ujemne i Gram-dodatnie, jest stosowana do grzybów o szerokim spektrum działania, środki przeciwbakteryjne; kosmetyki i higiena osobista Stworzony z uniwersalnym środkiem konserwującym poprawiającym działanie antykorozyjne systemu. Kluczowe parametry techniczne: Wygląd Białe lub jasnokremowe kryształy lub agregaty krystaliczne. Zapach lekko fenolowy; smakuje gorzko...
  • Octocrylene

    Oktokrylen

    Octocrylene to filtr UVB o silnych właściwościach wodoodpornych i dość szerokim zakresie absorpcji. Wykazuje dobrą fotostabilność i jest oceniany przez wiele firm jako skuteczny wzmacniacz SPF i wzmacniacz wodoodporności. Jest to drogi składnik o zatwierdzonym poziomie użytkowania od 7 do 10 procent zarówno w Stanach Zjednoczonych, jak i Unii Europejskiej. Chociaż zyskuje na popularności wśród formulatorów, jego koszt i poziom użytkowania mogą ograniczać użycie. Ponadto niektóre badania wskazują, że może powodować reakcje alergiczne w skórze z historią fotoalergii.

  • Allantoin

    Alantoina

    Alantoina jest pozyskiwana z korzenia żywokostu, alantoina to niedrażniący składnik, który łagodzi i chroni skórę. Dzięki zdolności do wspomagania gojenia skóry i stymulacji wzrostu nowej tkanki jest świetnym wszechstronnym środkiem do utrzymania skóry na szczycie. Skutecznie zmiękcza i pomaga chronić skórę, dzięki czemu nadaje się do skóry wrażliwej. Alantoina to aktywny składnik skóry o właściwościach keratolitycznych, nawilżających, łagodzących, przeciwpodrażnieni...