dsdsg

produkt

Salidrozyd

Krótki opis:

Salidroside to związek pozyskiwany z suchych korzeni, kłączy lub całego suchego ciała Rhodiola wallichiana (Crassulaceae), o działaniu zapobiegającym nowotworom, wzmacniającym funkcje immunologiczne, przeciwstarzeniowym, przeciwzmęczeniowym, przeciw niedotlenieniu, przeciwpromieniowaniu, dwukierunkowa regulacja centralnego układu nerwowego oraz naprawa i ochrona ciała i tak dalej. Jest powszechnie stosowany w leczeniu chorób przewlekłych i słabych pacjentów podatnych. Obecnie ekstrakt z różeńca górskiego stosowany jest jako składnik kosmetyczny do pielęgnacji skóry. Ma działanie antyoksydacyjne, wybielające i antyradiacyjne.


  • Nazwa produktu: Salidrozyd
  • Synonimy: Ekstrakt Rhodiola Rosea, Ekstrakt Rhodiola Salidroside
  • Nazwa łacińska: Wierzchołek różeńca górskiego
  • Nr CAS: 10338-51-9
  • Formuła molekularna: C14H20O7
  • Czystość (HPLC): 98% min.
  • Funkcjonować: Antyutlenianie, wybielanie i antypromieniowanie
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Salidrozyd to związek pozyskiwany z suchych korzeni, kłączy lub całego suchego ciała Rhodiolawallichiana (Crassulaceae), z funkcją zapobiegania rakowi, wzmacniania funkcji immunologicznej, przeciwstarzeniowej, przeciwzmęczeniowej, przeciw niedotlenieniu, przeciw promieniowaniu, dwukierunkowej regulacji ośrodkowego układu nerwowego oraz naprawie i ochronie ciała i tak dalej . Jest powszechnie stosowany w leczeniu chorób przewlekłych i słabych pacjentów podatnych. Klinicznie jest stosowany w leczeniu neurastenii i nerwicy, a także w celu poprawy uwagi i pamięci, czerwienicy wysokościowej i nadciśnienia tętniczego.

    Salidroside-20

     

    Rhodiola to wieloletnia roślina zielna lub podkrzewowa. Występuje szeroko na skałach i klifach położonych na dużych wysokościach w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Rhodiola ma długą historię używania w Chinach. Już w czasach dynastii Qing różeniec był używany jako odżywczy i silny lek eliminujący zmęczenie i odporny na zimno.

    Rhodiola to nowo opracowane ważne źródło roślinne leków przeciwzmęczeniowych, przeciwstarzeniowych i przeciw niedotlenieniu. Obecnie ekstrakt z różeńca górskiego stosowany jest jako składnik kosmetyczny do pielęgnacji skóry. Jego głównym aktywnym składnikiem jestSalidrozyd. Ma działanie antyoksydacyjne, wybielające i antyradiacyjne. Kosmetyki powstają głównie z suszonych korzeni i kłączy Rhodioli.

     

    Funkcjonować:

    1. Anti-aging

    Rhodiola działa stymulująco na fibroblasty w skórze właściwej. Może promować podział fibroblastów i wydzielać kolagen, jednocześnie wydzielając kolagenazę. W ten sposób oryginalny kolagen ulega rozkładowi; ale całkowite wydzielanie jest większe niż ilość rozkładu. Kolagen tworzy włókna kolagenowe poza komórką skóry. Wzrost włókien kolagenowych wskazuje, że różeniec ma działanie przeciwstarzeniowe na skórę. 

     

    2. Wybielanie skóry

    Wyciąg z Rhodiola rosea hamuje aktywność tyrozynazy i zmniejsza jej szybkość katalityczną. W ten sposób może zmniejszyć tworzenie się melaniny w skórze i osiągnąć wybielenie skóry.

     

    3. Ochrona przed słońcem

    Ekstrakt z różeńca górskiego działa ochronnie na komórki; a jego działanie ochronne jest silniejsze w warunkach oświetleniowych. Salidroside pochłania energię świetlną i przekształca ją w energię, która nie jest toksyczna dla komórek, chroniąc w ten sposób komórki skóry. Salidroside może znacząco hamować wzrost cytokin zapalnych wywołanych promieniowaniem ultrafioletowym. Ma oczywisty wpływ ochronny na uszkodzenia skóry spowodowane promieniowaniem ultrafioletowym.

    Salidroside-21

    Podanie:

    Jako składnik kosmetyczny do pielęgnacji skóry Salidroside jest stosowany głównie w tonikach, kremach, balsamach, emulsjach, maseczkach, kremach przeciwsłonecznych itp.

     


  • Poprzedni: Zn-PCA
  • Następny: Cykloastragenol

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas