dsdsg

produkt

Acetylowany Hialuronian Sodu

Krótki opis:

Acetylowany hialuronian sodu (AcHA) to specjalna pochodna HA, która jest syntetyzowana z naturalnego czynnika nawilżającego hialuronianu sodu (HA) w reakcji acetylacji. Grupa hydroksylowa HA jest częściowo zastąpiona grupą acetylową. Posiada właściwości lipofilowe i hydrofilowe. Pomaga to promować wysokie powinowactwo i właściwości adsorpcyjne dla skóry.


  • Nazwa produktu: Acetylowany Hialuronian Sodu
  • Kod produktu: YRN-ACHA
  • Nazwa INCI: Acetylowany Hialuronian Sodu
  • Synonimy: Acetylohialuronian sodu, acetylowany hialuronian sodu
  • Nr CAS: 158254-23-0
  • Szczegóły produktu

    Tagi produktów

    Acetylowany Hialuronian Sodu (AcHA) jest pochodną hialuronianu sodu, który jest wytwarzany przez acetylację hialuronianu sodu, jest zarówno hydrofilowy, jak i lipofilowy. Acetylowany hialuronian sodu ma tę zaletę, że ma wysokie powinowactwo do skóry, wydajne i trwałe nawilżanie, zmiękczające warstwę rogową naskórka, silne zmiękczanie skóry, poprawia sprężystość skóry, poprawia szorstkość grzechu itp. Jest odświeżający i nietłusty i może być szeroko stosowany w kosmetykach, takich jak balsam, maska ​​i esencja.

    Identyfikacja Podawać
    Wygląd zewnętrzny Granulki lub proszki o barwie od białej do żółtawej
    Zawartość acetylu 23,0~29,0%
    Przezroczystość 99,0% min.
    pH 5.0~7.0
    Białko 0,10%maks.
    Lepkość wewnętrzna 0,50 ~ 2,80 dl/g
    Strata przy suszeniu 10,0% maks.
    Pozostałości po zapłonie 11,0 ~ 16,0%
    Metale ciężkie (jako Pb) 20 ppm maks.
    Arsen maks. 2 ppm
    Zawartość azotu 2,0 ~ 3,0%
    Liczba bakterii Maksymalnie 100 jtk/g
    Pleśń i drożdże 10 jtk/g maks.
    Escherichia coli Negatywny
    Staphylococcus aureus Negatywny
    Pseudomonas Aeruginosa Negatywny

    Wysokie powinowactwo do skóry:Acetylowany Hialuronian Sodu Hydrofilowy i przyjazny dla tłuszczu charakter nadaje mu szczególne powinowactwo do naskórka. Wysokie powinowactwo do skóry AcHA sprawia, że ​​jest on bardziej równomiernie i ściśle adsorbowany na powierzchni skóry, nawet po spłukaniu wodą.

    Silne zatrzymywanie wilgoci:Acetylowany hialuronian sodu może mocno przylegać do powierzchni skóry, zmniejszać utratę wody na powierzchni skóry i zwiększać zawartość wilgoci w skórze. Może również szybko przenikać do warstwy rogowej naskórka, łączyć się z wodą w warstwie rogowej i nawilżają, aby zmiękczyć warstwę rogową naskórka. Wewnętrzny i zewnętrzny efekt synergiczny AcHA, zapewniają skuteczny i trwały efekt nawilżający, zwiększają zawartość wody w skórze, poprawiają szorstkość i suchość skóry, sprawiają, że skóra jest pełna i wilgotna.

    Podanie:

    *Kosmetyki czyszczące: płyn do demakijażu, krem ​​oczyszczający, mydło oczyszczające, płyn do mycia ciała.

    * Produkty do pielęgnacji skóry: esencja, woda do makijażu, balsam, tonik, krem, ochrona przed promieniowaniem UV.


  • Poprzedni: Kwas etylo-askorbinowy
  • Następny: Ektoina

  • Napisz tutaj swoją wiadomość i wyślij ją do nas