dsdsg

නිෂ්පාදන

Resveratrol

කෙටි විස්තරය:

Resveratrol යනු ශාකවල බහුලව දක්නට ලැබෙන පොලිෆෙනොලික් සංයෝගයකි. 1940 දී, ජපන් ජාතිකයන් ප්රථම වරට ශාක veratrum ඇල්බමයේ මුල්වල resveratrol සොයා ගන්නා ලදී. 1970 ගණන් වලදී, resveratrol මුලින්ම මිදි හම් වලින් සොයා ගන්නා ලදී. Resveratrol ට්‍රාන්ස් සහ සිස් නිදහස් ආකාරවල ශාකවල පවතී; ආකාර දෙකටම ප්‍රතිඔක්සිකාරක ජීව විද්‍යාත්මක ක්‍රියාකාරකම් ඇත. ට්‍රාන්ස් සමාවයවිකය cis වලට වඩා ඉහල ජීව විද්‍යාත්මක ක්‍රියාකාරිත්වයක් ඇත. Resveratrol මිදි සමෙහි පමණක් නොව, polygonum cuspidatum, රටකජු සහ මල්බෙරි වැනි අනෙකුත් ශාක වලද දක්නට ලැබේ. Resveratrol යනු සම රැකවරණය සඳහා ස්වභාවික ප්‍රතිඔක්සිකාරක සහ සුදු කිරීමේ කාරකයකි.


  • නිෂ්පාදන නාමය: Resveratrol
  • නිෂ්පාදන කේතය: YNR-RESV
  • INCI නම: Resveratrol
  • සමාන පද: ට්‍රාන්ස්-3,4,5-ට්‍රයිහයිඩ්‍රොක්සිස්ටිල්බීන්;ට්‍රාන්ස්-3,5,4'-ස්ටිල්බෙනෙට්‍රියෝල්;ට්‍රාන්ස්-රෙස්වෙට්‍රෝල් ',5'-ට්‍රයිහයිඩ්‍රොක්සි-ට්‍රාන්ස්-ස්ටිල්බීන්;3,4',5-ට්‍රයිහයිඩ්‍රොක්සි-ට්‍රාන්ස්-ස්ටිල්බීන්
  • CAS අංකය: 501-36-0
  • අණුක සූත්‍රය: C14H12O3
  • නිෂ්පාදන විස්තර

    නිෂ්පාදන ටැග්

    Resveratrolයනු ශාකවල බහුලව දක්නට ලැබෙන බහුපීනෝලික් සංයෝගයකි. 1940 දී, ජපන් ජාතිකයන් ප්රථම වරට ශාක veratrum ඇල්බමයේ මුල්වල resveratrol සොයා ගන්නා ලදී. 1970 ගණන් වලදී, resveratrol මුලින්ම මිදි හම් වලින් සොයා ගන්නා ලදී. Resveratrol ට්‍රාන්ස් සහ සිස් නිදහස් ආකාරවල ශාකවල පවතී; ආකාර දෙකටම ප්‍රතිඔක්සිකාරක ජීව විද්‍යාත්මක ක්‍රියාකාරකම් ඇත. ට්‍රාන්ස් සමාවයවිකය cis වලට වඩා ඉහල ජීව විද්‍යාත්මක ක්‍රියාකාරිත්වයක් ඇත. Resveratrol මිදි සමෙහි පමණක් නොව, polygonum cuspidatum, රටකජු සහ මල්බෙරි වැනි අනෙකුත් ශාක වලද දක්නට ලැබේ. Resveratrol යනු සම රැකවරණය සඳහා ස්වභාවික ප්‍රතිඔක්සිකාරක සහ සුදු කිරීමේ කාරකයකි.
    Resveratrol යනු ඖෂධ, රසායනික, සෞඛ්‍ය සේවා සහ රූපලාවන්‍ය කර්මාන්තවල ප්‍රධාන අමුද්‍රව්‍ය වේ. රූපලාවණ්‍ය යෙදීම් වලදී, resveratrol නිදහස් රැඩිකලුන්, ප්‍රතිඔක්සිකරණ සහ ප්‍රති පාරජම්බුල කිරණ ග්‍රහණය කර ගැනීම මගින් සංලක්ෂිත වේ. එය ස්වභාවික ප්රතිඔක්සිකාරකයකි. Resveratrol ද vasodilation ඵලදායී ලෙස ප්රවර්ධනය කළ හැකිය. එපමණක් නොව, Resveratrol ප්රති-ගිනි අවුලුවන, ප්රතිබැක්ටීරීය සහ මොයිස්චරයිසින් බලපෑමක් ඇත. සමේ කුරුලෑ, හර්පීස්, රැලි වැටීම් ආදිය නැති කර ගත හැක.එම නිසා රාත්‍රී ක්‍රීම් සහ මොයිස්චරයිසින් ආලේපන සඳහා Resveratrol භාවිතා කළ හැකිය.

    QQ截图20210728161849

    ප්රධාන තාක්ෂණික පරාමිතීන්:

    පෙනුම සුදු පැහැති සිහින් කුඩු
    සුවඳ ලක්ෂණය
    රස ලක්ෂණය
    විශ්ලේෂණය 98.0% විනාඩි
    අංශු ප්රමාණය දැල් 80 හරහා NLT 100%
    තොග ඝනත්වය 35.0 ~ 45.0 g / සෙ.මී3
    වියළීම මත පාඩු 0.5% උපරිම
    මැතිව අවෙශේෂ 0.5% උපරිම
    සම්පූර්ණ බැර ලෝහ 10.0 ppm උපරිම.
    ඊයම් (Pb ලෙස) 2.0 ppm උපරිම.
    ආසනික් (ලෙස) 1.0 ppm උපරිම.
    රසදිය (Hg) 0.1 ppm උපරිම.
    කැඩ්මියම්(Cd) 1.0 ppm උපරිම.
    ද්‍රාවක අවශේෂ 1500 ppm උපරිම.
    සම්පූර්ණ තහඩු ගණන 1000 cfu/g උපරිම.
    යීස්ට් සහ පුස් 100 cfu/g උපරිම.
    E.Coli සෘණාත්මකයි
    සැල්මොනෙල්ලා සෘණාත්මකයි
    ස්ටැෆිලොකොකස් සෘණාත්මකයි

    කාර්යය සහ යෙදුම:

    1. පිළිකා නාශක;
    2. හෘද වාහිනී පද්ධතියට බලපෑම;
    3. ප්රති-බැක්ටීරියා සහ ප්රති-දිලීර;
    4. අක්මාව පෝෂණය කිරීම සහ ආරක්ෂා කිරීම;
    5. ප්රතිඔක්සිකාරක සහ නිවාදැමීම නිදහස් රැඩිකලුන්;
    6. අස්ථි ප්‍රශ්නයේ පරිවෘත්තීය ක්‍රියාවලියට බලපෑම.
    7. ආහාර ක්ෂේත්‍රයේ යෙදෙන අතර, එය ආයු කාලය දීර්ඝ කිරීමේ කාර්යය සමඟ ආහාර ආකලන ලෙස භාවිතා කරයි.
    8. ඖෂධ ක්ෂේත්‍රයේ යෙදෙන, එය ඖෂධීය අතිරේකයක් හෝ OTCS අමුද්‍රව්‍ය ලෙස නිතර භාවිතා කරන අතර පිළිකා සහ හෘද-මස්තිෂ්ක වාහිනී රෝග සඳහා ප්‍රතිකාර කිරීම සඳහා හොඳ කාර්යක්ෂමතාවයක් ඇත.
    9. රූපලාවණ්‍ය ද්‍රව්‍යවල යෙදීමෙන් එය වයසට යාම ප්‍රමාද කළ හැකි අතර UV කිරණ වළක්වයි.

    ප්රතිලාභ:

    *ප්‍රතිඔක්සිකරණය

    Resveratrol ඔක්සිකාරක ආතතියෙන් සෛල ආරක්ෂා කරයි; එය අනෙකුත් සංයෝගවල සංශ්ලේෂණය සක්රිය කරන ප්රතිඔක්සිකාරකයකි. Resveratrol ද ගිනි අවුලුවන ප්‍රතිචාර නියාමනය කරන අතර රූපලාවණ්‍ය හිරු ආවරණ බෙදා හැරීමට පවා උපකාරී වන අතර එමඟින් සමට UV හානි වැළැක්වීමට උපකාරී වේ. 2008 දී කරන ලද අධ්‍යයනයකින් පෙන්නුම් කළේ සමට resveratrol යෙදීමෙන් UV මගින් ඇතිවන හානිය වළක්වා ගත හැකි බවයි. ව්‍යුහාත්මක සමානතාවය පශ්චාත් ආර්තවහරණයෙන් පසු කාන්තාවන්ගේ එස්ටජන් ප්‍රතිස්ථාපනය කිරීමට රෙස්වෙට්‍රෝල් හට ඉඩ සලසයි. එබැවින් resveratrol කොලජන් නැතිවීම අඩු කර සමේ වයසට යාම ප්‍රමාද කරයි.

    *සුදු වීම

    Resveratrol ද tyrosinase ක්‍රියාකාරිත්වය වළක්වන සම පැහැපත් කිරීමේ කාරකයක් ලෙස ක්‍රියා කළ හැකිය. එය මෙලනින් සංශ්ලේෂණය වළක්වමින් ඡායාරූප වයසට යෑමට එරෙහිව සටන් කරයි. එය සම සුදු කරන අතර වර්ණක අඩු කරයි. resveratrol දේශීයව යෙදීම මෙලනින් නිෂ්පාදනය වළක්වන අතර UV විකිරණයෙන් පසු සමේ වර්ණක අඩු කරන බව සත්ව ආකෘතිවලින් තහවුරු වේ.

    *ප්‍රදාහ නාශක

    2002 අධ්‍යයනයකින් පෙන්නුම් කළේ Staphylococcus aureus, lactococcus සහ Trichophyton වැනි සමේ ආසාදන ඇති කරන බැක්ටීරියා සහ දිලීර වර්ධනය වීම Resveratrol වලක්වන බවයි. එපමණක් නොව, resveratrol මගින් සමේ සෛල හයිඩ්‍රජන් පෙරොක්සයිඩ් නිපදවීමේ හැකියාව අඩු කරයි. දැවිල්ලේ මට්ටම අඩු වන විට, සෛලවල සමුච්චිත හානිය ද අඩු වේ. සෙබස් ග්‍රන්ථි සෛල වර්ධනය පාලනය කරන ප්‍රතිබැක්ටීරීය ගුණයක් එහි ඇති නිසා රෙස්වෙටරෝල් භාවිතයෙන් කුරුලෑ පවා සමනය කළ හැක.

    • Resveratrol UV ආලෝකයට සංවේදී වේ. එය වෙනත් හිරු ආවරණ සමඟ භාවිතා කිරීම සඳහා නිර්දේශ කරනු ලැබේ, නැතහොත් එහි කාර්යක්ෂමතාව පවත්වා ගැනීම සඳහා රාත්රියේදී භාවිතා කරන්න. 1% resveratrol, 1% විටමින් E සහ 0.5% බයිකාලින් අඩංගු රාත්‍රී ක්‍රීම් කොලජන් සහ අනෙකුත් ප්‍රෝටීන වල සංශ්ලේෂණය වැඩි කළ හැක. එසේම සකස් කිරීම සිහින් රේඛා සහ රැලි අඩු කරයි, සමේ ප්රත්යාස්ථතාව සහ සමේ ඝනකම වැඩි කරයි.
    • හරිත තේ සාරය සමඟ ඒකාබද්ධව, resveratrol සති 6 කින් පමණ මුහුණේ රතු පැහැය අඩු කරයි.
    • Resveratrol විටමින් C, විටමින් E සහ retinoic අම්ලය සමඟ ඒකාබද්ධ බලපෑමක් ඇත.
    • Resveratrol ඇල්ෆා හයිඩ්‍රොක්සි අම්ලය සමඟ ඒකාබද්ධව භාවිතා කරන විට ඇල්ෆා හයිඩ්‍රොක්සි අම්ලය නිසා ඇතිවන සමේ කෝපය අඩු කළ හැකිය.
    • බියුටයිල් රෙසෝර්සිනෝල් (රෙසෝර්සිනෝල් ව්‍යුත්පන්නයක්) සමඟ මිශ්‍ර කිරීම සහමුලින්ම සුදු කිරීමේ බලපෑමක් ඇති අතර මෙලනින් සංශ්ලේෂණය සැලකිය යුතු ලෙස අඩු කළ හැකිය.
    • Resveratrol සහ UV-ෆිල්ටරය ද රූපලාවණ්‍ය සංයුතියකට ඒකාබද්ධ කළ හැකිය. සංයුතියට පහත වාසි ඇත: 1) පාරජම්බුල කිරණ මගින් ඇතිවන resveratrol වියෝජනය වළක්වයි; 2) සමේ පාරගම්යතාව වැඩි දියුණු කරයි, සහ විලවුන් වල ඵලදායී ක්රියාකාරී ද්රව්යවල ජෛව උපයෝගීතාව වැඩි දියුණු කරයි; 3) රෙස්වෙට්‍රෝල් ප්‍රතිස්ඵටිකීකරණය වළක්වයි සහ 4) රූපලාවන්‍ය නිෂ්පාදනයේ ස්ථායීතාව වැඩි කරයි

     


  • කලින්: ඇස්කෝර්බිල් පැල්මිටේට්
  • ඊළඟ: එතිල් ඇස්කෝර්බික් අම්ලය

  • ඔබේ පණිවිඩය මෙහි ලියා අපට එවන්න