dsdsg

produkt

Resveratrol

Stručný opis:

Resveratrol je polyfenolová zlúčenina, ktorá sa bežne vyskytuje v rastlinách. V roku 1940 Japonci prvýkrát objavili resveratrol v koreňoch rastliny veratrum album. V 70. rokoch 20. storočia bol resveratrol prvýkrát objavený v šupkách hrozna. Resveratrol existuje v rastlinách vo voľnej trans a cis forme; obe formy majú antioxidačnú biologickú aktivitu. Trans izomér má vyššiu biologickú aktivitu ako cis. Resveratrol sa nenachádza len v šupke hrozna, ale aj v iných rastlinách, ako je polygonum cuspidatum, arašidy a moruše. Resveratrol je prírodný antioxidant a bieliaci prostriedok pre starostlivosť o pleť.


  • Meno Produktu: Resveratrol
  • Kód produktu: YNR-RESV
  • Názov INCI: Resveratrol
  • Synonymá: TRANS-3,4,5-TRIHYDROXYSTILBENE;TRANS-3,5,4'-STILBENETRIOL;TRANS-RESVERATROL;TRANS-1,2-(3,4',5-TRIHYDROXYDIFENYL)ETYLÉN;RESVERATROL;RESVERATROL;3,4 ',5'-TRIHYDROXY-TRANS-STILBENE;3,4',5-TRIHYDROXY-TRANS-STILBENE
  • CAS Č.: 501-36-0
  • Molekulový vzorec: C14H12O3
  • Detail produktu

    Štítky produktu

    Resveratrolje polyfenolová zlúčenina, ktorá sa bežne vyskytuje v rastlinách. V roku 1940 Japonci prvýkrát objavili resveratrol v koreňoch rastliny veratrum album. V 70. rokoch 20. storočia bol resveratrol prvýkrát objavený v šupkách hrozna. Resveratrol existuje v rastlinách vo voľnej trans a cis forme; obe formy majú antioxidačnú biologickú aktivitu. Trans izomér má vyššiu biologickú aktivitu ako cis. Resveratrol sa nenachádza len v šupke hrozna, ale aj v iných rastlinách, ako je polygonum cuspidatum, arašidy a moruše. Resveratrol je prírodný antioxidant a bieliaci prostriedok pre starostlivosť o pleť.
    Resveratrol je hlavnou surovinou vo farmaceutickom, chemickom, zdravotníckom a kozmetickom priemysle. V kozmetických aplikáciách sa resveratrol vyznačuje zachytávaním voľných radikálov, antioxidačným a anti-ultrafialovým žiarením. Je to prírodný antioxidant. Resveratrol môže tiež účinne podporovať vazodilatáciu. Resveratrol má navyše protizápalový, antibakteriálny a hydratačný účinok. Dokáže eliminovať kožné akné, herpes, vrásky atď. Resveratrol sa preto môže používať v nočných krémoch a hydratačnej kozmetike.

    QQ截图20210728161849

    Kľúčové technické parametre:

    Vzhľad Šedobiely až biely jemný prášok
    Zápach Charakteristický
    Ochutnajte Charakteristický
    Skúška 98,0 % min.
    Veľkosť častice NLT 100% cez 80 mesh
    Objemová hmotnosť 35,0 až 45,0 g/cm3
    Strata sušením 0,5 % max.
    Zvyšok po zapálení 0,5 % max.
    Totálne ťažké kovy 10,0 str./min max.
    Olovo (ako Pb) 2,0 ppm max.
    Arzén (As) 1,0 ppm max.
    Ortuť (Hg) 0,1 ppm max.
    kadmium (Cd) 1,0 ppm max.
    Zvyšky rozpúšťadiel 1500 str./min max.
    Celkový počet tanierov 1000 cfu/g max.
    Kvasinky a plesne 100 cfu/g max.
    E.Coli Negatívne
    Salmonella Negatívne
    Stafylokok Negatívne

    Funkcia a aplikácia:

    1. Protirakovinové;
    2. Účinok na kardiovaskulárny systém;
    3. Anti-bakteriálne a protiplesňové;
    4. Vyživovať a chrániť pečeň;
    5. Antioxidant a zhášanie voľných radikálov;
    6. Vplyv na metabolizmus kostnej hmoty.
    7. Používa sa v oblasti potravín, používa sa ako prídavná látka do potravín s funkciou predĺženia životnosti.
    8. Používa sa vo farmaceutickej oblasti, často sa používa ako doplnok liekov alebo zložky OTCS a má dobrú účinnosť pri liečbe rakoviny a kardiovaskulárnych chorôb.
    9. Používa sa v kozmetike, môže oddialiť starnutie a zabrániť UV žiareniu.

    Výhody:

    * Antioxidácia

    Resveratrol chráni bunky pred oxidačným stresom; je to antioxidant, ktorý aktivuje syntézu iných zlúčenín. Resveratrol tiež reguluje zápalovú reakciu a dokonca pomáha distribuovať kozmetický opaľovací krém, takže pomáha predchádzať poškodeniu pokožky UV žiarením. Štúdia z roku 2008 ukázala, že lokálna aplikácia resveratrolu na kožu môže zabrániť poškodeniu spôsobenému UV žiarením. Štrukturálna podobnosť umožňuje resveratrolu nahradiť estrogén u žien po menopauze. Takže resveratrol môže znížiť stratu kolagénu a oddialiť starnutie pokožky.

    *Bielenie

    Resveratrol môže pôsobiť aj ako činidlo na zosvetlenie pokožky, ktoré inhibuje aktivitu tyrozinázy. Bojuje tiež proti fotostarnutiu inhibíciou syntézy melanínu. Vďaka tomu je pokožka belšia a menej pigmentovaná. Na zvieracích modeloch sa potvrdilo, že lokálna aplikácia resveratrolu inhibuje produkciu melanínu a znižuje pigmentáciu kože po UV ožiarení.

    * Protizápalové

    Štúdia z roku 2002 ukázala, že resveratrol inhibuje rast baktérií a húb, ktoré spôsobujú kožné infekcie, ako sú Staphylococcus aureus, Lactococcus a Trichophyton. Okrem toho resveratrol môže znížiť schopnosť kožných buniek produkovať peroxid vodíka. S klesajúcou úrovňou zápalu sa znižuje aj kumulatívne poškodenie v bunkách. Dokonca aj akné môže byť zmiernené použitím resveratrolu, pretože má antibakteriálne vlastnosti, ktoré riadia rast buniek mazových žliaz.

    • Samotný resveratrol je citlivý na UV žiarenie. Odporúča sa používať s inými opaľovacími prípravkami alebo používať na noc, aby sa zachovala jeho účinnosť. Nočný krém s obsahom 1% resveratrolu, 1% vitamínu E a 0,5% baicalínu môže zvýšiť syntézu kolagénu a iných bielkovín. Zloženie tiež redukuje jemné linky a vrásky, zvyšuje elasticitu pokožky a jej hrúbku.
    • V kombinácii s extraktom zo zeleného čaju môže resveratrol znížiť začervenanie tváre približne za 6 týždňov.
    • Resveratrol má synergický účinok s vitamínom C, vitamínom E a kyselinou retinovou.
    • Resveratrol môže znížiť podráždenie pokožky spôsobené alfa hydroxy kyselinou, ak sa používa v kombinácii s alfa hydroxy kyselinou.
    • Zmiešanie s butylresorcinolom (derivát rezorcinolu) má synergický bieliaci účinok a môže výrazne znížiť syntézu melanínu.
    • Resveratrol a UV-filter môžu byť tiež kombinované do kozmetického prípravku. Formulácia má nasledujúce výhody: 1) zabraňuje rozkladu resveratrolu vyvolanému UV žiarením; 2) zvyšuje priepustnosť pokožky a zlepšuje biologickú dostupnosť účinných účinných látok v kozmetike; 3) zabraňuje rekryštalizácii resveratrolu a 4) zvyšuje stabilitu kozmetického prípravku

     


  • Predchádzajúce: Askorbyl palmitát
  • Ďalšie: Kyselina etylaskorbová

  • Sem napíšte svoju správu a pošlite nám ju