dsdsg

izdelek

Brezvodni lanolin razreda EP

Kratek opis:

Lanolin je maščoba iz volne, ki jo izločajo ovčje lojnice, in predstavlja kompleksno mešanico lipidov z visoko molekulsko maso, vključno z maščobnimi kislinami in alkoholi, steroli, hidroksikislinami, dioli, alifatskimi in sterilnimi estri. stopenjsko rafiniranje maščobe iz volne je izdelan tako, da v celoti izpolnjuje zahteve trenutne evropske farmakopeje. Izdelek se lahko uporablja v najzahtevnejših aplikacijah, kjer so barva, vonj in čistost kritični.


  • Ime izdelka: Brezvodni lanolin razreda EP
  • Ime INCI: lanolin
  • Sinonimi: Volnena maščoba, Adeps Lanae
  • CAS št.: 8006-54-0
  • Podrobnosti o izdelku

    Oznake izdelkov

    lanolin je bledo rumena, trdoživa, mastna snov, pridobljena iz ovčje volne, z rahlim značilnim vonjem. Lanolin je kemično razvrščen kot vosek, ki je kompleksna mešanica naravno prisotnih estrov in poliestrov 33 alkoholov z visoko molekulsko maso (predvsem sterolov) in 36 maščobnih kislin obsega približno Razmerje 50/50. Lanolin je izjemno učinkovito mehčalo pri obnavljanju in vzdrževanju vse pomembne hidratacije (ravnotežja vlage) rožene plasti in tako preprečuje izsušitev in razpokanje kože. Enako pomembno je, da ne spremeni normalne transpiracije kože. Izkazalo se je, da lanolin povzroči kopičenje vode v koži do normalne ravni 10-30 % z upočasnitvijo, ne da bi popolnoma zaviral transepidermalno izguba vlage. Lanolin ima edinstveno lastnost, da se dvakrat absorbira lastno težo vode. Lanolin ima fizikalne lastnosti povečanja oprijema na suho kožo in tvorbe zaščitnih filmov na koži. LANOLIN je samoemulgiran, proizvaja zelo stabilne emulzije brez vode z vodo in se pogosto uporablja v tej vodni obliki.

    QQ截图20210514130258

    Ključni tehnični parametri

    Brezvodni lanolin

    EP ELP Gardner 5

    EP ELP Gardner 7

    EP hipoalergijski

    EP ELP

    EP40

    EP3

    EP8

    EP ELP 300 %

    Barva, Gardner

    5 max.

    7 max.

    10 max.

    10 max.

    10 max.

    10 max.

    8 max.

    10 max.

    Kislinska vrednost, mgKOH/g

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    Saponifikacija, mgKOH/g

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    90 ~ 105

    Tališče, ℃

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    38 ~ 44

    Peroksidna vrednost, me/kg

    20 max.

    20 max.

    20 max.

    20 max.

    20 max.

    20 max.

    20 max.

    20 max.

    Kapaciteta vpijanja vode, %

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    200 min.

    300 min.

    voda, %

    0,5 max.

    0,5 max.

    0,5 max.

    0,5 max.

    0,5 max.

    0,5 max

    0,5 max.

    0,5 max.

    pepel, %

    0,15 max.

    0,15 max.

    0,15 max.

    0,15 max.

    0,15 max.

    0,15 max.

    0,15 max.

    0,15 max.

    Kloridi, ppm

    150 max.

    150 max.

    150 max.

    150 max.

    150 max.

    150 max.

    150 max.

    150 max.

    Vodotopne kisline/alkalije

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Oksidibilna snov, topna v vodi

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    Sreča EP

    parafin, %

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max

    1,0 max.

    1,0 max.

    Ostanki pesticidov, ppm

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    1,0 max.

    40,0 max.

    3,0 max.

    1,0 max.

    Aplikacije

    Lanolin je ester voska – lanolinska kislina, kovalentno povezana z lanolinskim alkoholom (npr. sterolom). Lanolin je po delovanju podoben sebumu, ki prihaja iz žlez lojnic v človeški koži. Sebum, tako kot lanolin, deluje na vodoodporne lase in kožo. Zaradi svojega vlažilnega ali mehčalnega (zmanjšuje izgubo vode in srbenja) in protimikrobnega delovanja se lanolin uporablja v izdelkih za osebno nego, kot so otroško olje, izdelki za plenični izpuščaj, zdravila za hemoroide, balzam za ustnice ali mazilo za razpokane ustnice, losjoni in kreme za kožo, zdravilni šamponi, ličila (šminka, puder, podlaga), krema za bradavice za doječe matere in kreme za britje. Poleg tega obstaja več industrijskih uporab za lanolin, vključno kot mazivo, proizvodnjo usnja, tekstilni dodatek kot emolient, zaradi česar je tekstil mehkejši, v barvah, lakih, lakih, črnilih in kot hidroizolacija za beton.

    Lanolin application


  • Prejšnji: Polyquaternium-47
  • Naslednji: Brezvodni lanolin USP razreda

  • Tukaj napišite svoje sporočilo in nam ga pošljite