N-Etil-2-Pirrolidon

  • N-Ethyl-2-Pyrrolidone

    N-Etil-2-Pirrolidon

    N-Etil-2-Pirrolidoni është një lëng pa ngjyrë deri në pak të verdhë me një erë të dobët amine, pasi një tretës organik aprotik dhe shumë polar është plotësisht i përzier me ujë. Parametrat kryesorë teknikë: Pamja Lëng pa ngjyrë në pak të verdhë Pastërti 99,5% min. Uji 0.1% max. g-Butirolakton 0,1% max. Amine 0.1% max. Ngjyra (APHA) 50 max. Aplikimet: Përdoren si ndërmjetës për sintezën e agrokimikateve, farmaceutikëve, ndihmësve të tekstilit, plastifikuesve, polimereve etj.