D-Kalsium Pantotenat

  • D-Calcium Pantothenate

    D-Kalsium Pantotenat

    D-Calcium Pantothenate mangrupikeun uyah kalsium tina vitamin B5 anu leyur dina cai, dimana-mana aya dina pepelakan sareng jaringan sato anu ngagaduhan sipat antioksidan. Pentothenate mangrupikeun komponén Coenzyme A sareng bagian tina kompléks Vitamin B2. Vitamin B5 mangrupikeun faktor pertumbuhan sareng penting pisan pikeun sababaraha fungsi metabolisme, kalebet metabolisme karbohidrat, protéin, sareng asam lemak. Vitamin ieu ogé kalebet kana sintésis lipid koléstérol, neurotransmitter, hormon stéroid, sareng hemoglo ...